back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χ. Καστανίδης: Το στοίχημα είναι αν θα ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη η οποία είναι αυτή που άλλαξε τη μοίρα της χώρας

Διαβάστε επίσης

«Το στοίχημα για τη χώρα είναι αν θα ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη η οποία είναι αυτή που άλλαξε τη μοίρα της χώρας. Εκτός από την Αριστερά υπάρχει σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων μας, που έφυγε προς τα δεξιά. Αυτό που επιθυμούμε είναι να επιστρέψουν κρίσιμες και χρήσιμες δυνάμεις για τη δημοκρατική παράταξη». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης μιλώντας στον Αθήνα 9. 84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.
Ο κ. Καστανίδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ένδοξη παρέα που κυβερνά προϊδεάζει για δυσάρεστες εξελίξεις το επόμενο έτος: «με την λήξη της δημοσιονομικής χαλάρωσης και την επιστροφή -υπό την αυστηρή γερμανική ορθοδοξία- του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, η χώρα με ελλείμματα 20 δις και χρέος 212% του ΑΕΠ θα οδηγηθεί ξανά σε τροχιά χρεωκοπίας» και πρόσθεσε: «η ΕΕ με οδηγία της καλεί τα κράτη μέλη να συγκρατήσουν τις τιμές από την αύξηση των πετρελαιοειδών μειώνοντας τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κάτι που ήδη έκαναν οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία. Η δεξιά κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη δεν τον μείωσε και κάνει ότι δεν άκουσε τίποτα».
Τέλος αναφερόμενος στο θέμα των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ και των ακρωνυμίων ο κ. Καστανίδης απάντησε με τη φράση του Μιτεράν ότι η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων τονίζοντας πως το όνομα που σε απογείωσε δεν το κρατάς στο περιθώριο προσθέτοντας πως τα ζητήματα αυτά θα τα θέσει στο Συνέδριο του κόμματος την Άνοιξη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα