back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

EY ZHN 15-03-2022

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 26-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 25-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 24-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 23-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 22-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 19-04-2024

Μπορεί να μεγαλώσαμε με την ιδέα ότι το αγελαδινό γάλα είναι μια υγιεινή επιλογή απαραίτητη για τον οργανισμό, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυτός ο σκεπτικισμός ως προς την κατανάλωσή του.

Είναι το φυτικό γάλα μια υγιεινή επιλογή; Έχει παρόμοια θρεπτική αξία με το αγελαδινό γάλα; Ποιον τύπο φυτικού γάλακτος να επιλέξουμε

Ανεξάρτητα από τον τύπο που επιλέγει κανείς (πλήρες, ελαφρύ, χωρίς λακτόζη κτλ.), το γάλα είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, βιταμίνη D, κάλιο, φώσφορο, πρωτεΐνη, νιασίνη, βιταμίνη Β12, βιταμίνη Α.

Έτσι, το να καταναλώνει κάποιος ένα ποτήρι γάλα το πρωί είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσει ασβέστιο και πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας στη διατροφή του, σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη δημιουργία γερών οστών και μυών.

Αν και το γάλα φαίνεται να έχει πολλά οφέλη, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην το καταναλώνουν για διάφορους λόγους όπως:

• Αλλεργίες: Υπολογίζεται ότι το 2-3% των βρεφών γεννιούνται με αλλεργία στο γάλα.
• Δυσανεξία στη λακτόζη: Για τον λόγο αυτό παρατηρείται τα τελευταία χρόνια τεράστια αύξηση στις πωλήσεις αγελαδινού γάλακτος χωρίς λακτόζη.

Τα φυτικά γάλατα προσφέρουν τόσο περιβαλλοντικά όσο και διατροφικά οφέλη. Οι πηγές που χρησιμοποιούνται για εναλλακτικά ροφήματα γάλακτος απαιτούν λιγότερη γη, νερό, λίπασμα και ενέργεια απ’ ό, τι το αγελαδινό γάλα.

• Για τους ανθρώπους που επιδιώκουν να ακολουθήσουν χορτοφαγικές δίαιτες, τα φυτικά γάλατα προσφέρουν μια καλή εναλλακτική λύση στο αγελαδινό γάλα, αν και δεν είναι όλα απολύτως συγκρίσιμα διατροφικά.
• Τα φυτικά γάλατα είναι συνήθως χαμηλότερα σε κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες από το αγελαδινό γάλα και παρέχουν ορισμένα από τα θρεπτικά οφέλη των ίδιων των φυτών.

Είναι επίσης μια καλή επιλογή για όσους έχουν αλλεργίες στο γάλα ή δυσανεξία στη λακτόζη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα