back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως δήλωσε μετά τη συνάντησή τους στη ΓΑΔΑ, ο ένας εκ των δυο δικηγόρων της, Όθων Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι η Πισπιρίγκου προβάλει κάποιες αιτιάσεις τις οποίες θα ερευνήσουμε, όπως είπε, μέχρι τη Δευτέρα που είναι η απολογία. Είναι μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα. Θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις. Έχει μακρύ δρόμο ακόμη η υπόθεση” τόνισε ο συνήγορος της 33χρονης. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της.

“Θα είμαστε κοντά στους πολίτες, κοντά στους πιο αδύναμους όσο κρατά αυτή η κρίση”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη. Γνωρίζουμε ότι τα εισοδήματα των νοικοκυριών πολιορκούνται από την ακρίβεια, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στρέφοντας πάντα το βλέμμα κυρίως στους πιο αδύναμους. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπου θα κριθούμε από τους πολίτες και θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα “να κυβερνάμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση”, όπως είπε.

Την άμεση μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, ζήτησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση.

Για να απ’ εξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό αέριο χρειάζεται μια δεκαετία δήλωσε στον σταθμό μας ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και πρώην αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Κωνσταντίνος Ανδριοσόπουλος. Όπως είπε μιλώντας στον Γιάννη Θεοδόση η ελληνική αγορά σε σχέση με άλλες κεντροευρωπαϊκές χώρες είναι λιγότερο εκτεθειμένη στο ρωσικό αέριο.

Περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξετάζει η ΕΕ όπως δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τον ενεργειακό τομέα. “Οι 27 χώρες – μέλη θα αντιμετωπίσουν μια επιβράδυνση της ανάπτυξης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά όχι ύφεση, πρόσθεσε ο Επίτροπος Οικονομικών, λέγοντας ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη 4% είναι υπερβολικά αισιόδοξη και η ΕΕ δεν θα την επιτύχει.

Επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση ανθρώπων από τις πολιορκημένες περιοχές της Ουκρανίας σχεδιάζονται για σήμερα, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, ενώ σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία περιμένει καλές ειδήσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου όσον αφορά την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη.

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό η σημερινή, αφιερωμένη στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αυτιστικά άτομα και οι οικογένειές τους. Την ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα σ’ αυτή την πολύπλοκη διαταραχή υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ…

στις 16:00 παίζουν: Λαμία- ΟΦΗ.

17:15 Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος,

6:15 Ιωνικός – Βόλος και

8:30 Απόλλων Σμύρνης- Παναιτωλικός.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 20.9 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα