back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ. Γιαννόπουλος: ‘Εμποροι ανθρώπων τα lover boys

Διαβάστε επίσης

Για τα λεγόμενα “Lover Boys” μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, o Πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” Κώστας Γιαννόπουλος. 

Πρόκειται «για εμπόρους ανθρώπων που συνήθως δρουν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν και στη συνέχεια τα εξαναγκάζουν στην πορνεία» υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Και εξήγησε: «τα lover boys εμφανίζονται ως ερωτευμένοι με το θύμα τους, βγαίνουν ραντεβού, κάνουν ακριβά δώρα και μόλις το θύμα τα ερωτευτεί, η εξαπάτησή του από τον lover boy είναι πολύ πιο εύκολη. Τότε ζητούν από το θύμα τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, συνήθως είτε για μια ρομαντική απόδραση, είτε για επαγγελματικό λόγο και δεδομένου ότι το θύμα είναι ερωτευμένο και έχει άγνοια, ακολουθεί τον δράστη και εκεί ξεκινά το μαρτύριο του».

Επισήμανε ότι τα παιδιά είναι δύσκολο να επιστρέψουν πίσω: «δυστυχώς από την εμπειρία μας, παιδιά που έχουν εξαφανιστεί, κυρίως κορίτσια, είναι πολύ δύσκολο να γυρίσουν πίσω. Δεν είναι μόνο η συναισθηματική εξάρτηση, μπαίνουν κι άλλες εξαρτήσεις και μετά έρχονται και οι εκβιασμοί» 

Κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τα περιστατικά  ολοένα και αυξάνονται ωστόσο οι ίδιοι οι γονείς τα κρύβουν για να μην εκτεθούν. «Τα περιστατικά τον τελευταίο καιρό είναι αυξημένα αλλά υπάρχουν γονείς που φοβούνται μην εκτεθούν και έτσι τα “κουκουλώνουν” και δεν παίρνουν δημοσιότητα».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα