back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχείς αναζωπυρώσεις παρουσιάζει η φωτιά για 2ο 24ωρο σε δάσος στη Βάλμη Ηλείας. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση εκκενώνεται το χωριό Λάτα.

Σε εξέλιξη και η φωτιά σε αγροτική έκταση στο Σερνικάκι Φωκίδας. Υπό έλεγχο τέθηκε πριν απο λίγο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλαστός Αγίων Αποστόλων, στον Κάλαμο Αττικής. Υπό έλεγχο και η φωτιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας, λόγω της οποίας νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά το Δήλεσι.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Τρίτη σε Αττική, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Ηλεία και Αχαΐα, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Εικοσιτρείς ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. 102 οι διασωληνωμένοι, 9.360 τα νέα κρούσματα, 1.841 οι πιθανές επαναλοιμώνεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση, νωρίτερα, από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, και τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτρη Παρασκευή, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας εκτιμώνται σε 150.000 έως 200.000. Τέσσερις περιοχές καταγράφουν ανησυχητική αύξηση, λόγω και της τουριστικής κίνησης και, συγκεκριμένα, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, η Κρήτη και η Αττική. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις ηλικίες 18-24 ετών. Η δε αύξηση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών, ευτυχώς, όμως, χωρίς αντίστοιχη αύξηση στις ΜΕΘ.

“Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρώπης με το μικρότερο ρίσκο σε περίπτωση ολικής αποκοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, γιατί διαθέτει εγκαταστάσεις αεριοποίησης”, δήλωσε ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Αναφερόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση νωρίτερα της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι επικαιροποιήθηκαν οι παρεμβάσεις στο εξαιρετικά δυσμενές σενάριο της πλήρους αποκοπής.

Με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο δημόσιο κατά 10% υπεγράφη η ΚΥΑ των υπουργείων Ενέργειας και Ψηφιακής διακυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, η εσωτερική θερμοκρασία των κτιρίων γραφείων του δημόσιου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, κατά τη θερινή περίοδο τηρείται στους 27ο C και κατά τη χειμερινή στους 19ο C.

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για αιτήσεις στην πλατφόρμα του Power Pass. Το ποσό της επιστροφής από τη ρήτρα αναπροσαρμογής φθάνει ως τα 600 ευρώ.

Αποφυλακίζεται, δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ο μεσίτης που εμπλέκεται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος όπως και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, είχαν οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εκτίσουν ποινή κάθειρξης 10 ετών. Στον μεσίτη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης σε ΑΤ κατά το πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις, θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου, ενώ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή, 17 Ιουλίου.

Ηγέτες από δεκάδες χώρες, διεθνείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα συγκεντρώνονται σήμερα στην Ελβετία για να καταρτίσουν ένα “Σχέδιο Μάρσαλ” για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ένα έργο που ο Πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε “κολοσιαίο”, τονίζοντας ότι “η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αποτελεί καθήκον του δημοκρατικού κόσμου”.

Την υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα θα επανοικοδομήσει τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη» θα επαναλάβει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε σήμερα τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίσουν την επίθεσή τους στην ανατολική Ουκρανία, αφού κατέκτησαν ολόκληρη την περιφέρεια του Λουγκάνσκ.

Περισσότερα από 3.700 δέντρα προστέθηκαν μέσα σε 2,5 χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων στις 129 γειτονιές της πρωτεύουσας.

Καιρός: Αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα