back to top
19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση Πλεύρη – ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα στο Προεδρικό

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα, το βράδυ της Κυριακής για τη 48η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας,  ενώ τέσσερις ημέρες πριν είχε διαγνωστεί με κορονοϊό.

Με «αρνητικό PCR τεστ» πήγε ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας σε σημερινά σχόλια του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της ΕΕ σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας », τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και αναφέρει πως «ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα». «Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο», διευκρινίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 20 Ιουλίου με ανάρτηση στο Twitter ανακοίνωσε τη δεύτερη κατά σειρά μόλυνσή του από Covid-19 ενώ στις 24 Ιουλίου παρέστη στην δεξίωση του προεδρικού χωρίς μάσκα .

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα το πρωί  στο OPEN είπε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες ενώ μίλησε για «άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ζητά αυστηρότερα μέτρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μετά τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο OPEN για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα, απέστειλε στην εκπομπή το αρνητικό PCR test του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς: υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης, που δεν μετράει η πρώτη μέρα, ο κ. Τσίπρας ήταν στην 4η μέρα στις 24 Ιουλίου, αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην 5η μέρα. Θα έπρεπε να είναι πέντε μέρες καραντίνα γιατί δεν έχει κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. Βρέθηκε με μάσκα KN(95) στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα. Το πρωτόκολλο είναι ένα και σαφές: πέντε μέρες καραντίνα και οι επόμενες πέντε μέρες μόνο με μάσκα», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

«Κανονικά αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει, ήταν στην 5ήμερη καραντίνα και δεν θα έπρεπε να έχει βγει. Αν είχε νοσήσει νωρίτερα και το ανακοίνωσε στις 20 θα έπρεπε να είναι με μάσκα», συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα