back to top
19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σαφές μήνυμα ισχύος προς το Πεκίνο, έστειλε η Πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που τη μετέφερε στην Ταιβάν παρά τις κινεζικές προειδοποιήσεις. «Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή δημοκρατία της Ταϊβάν», τόνισε η Νάνσι Πελόζι. Με αντίποινα απειλεί το Πεκίνο. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρει ότι “η επίσκεψη έχει σοβαρό αντίκτυπο στα θεμέλια των σινο-αμερικανικών σχέσεων και συνιστά παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας”. Χαρακτηρίζει την Ταϊβάν «αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής επικράτειας» ,επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη στέλνει ένα εσφαλμένο μήνυμα στις αυτονομιστικές δυνάμεις που υπάρχουν στην Ταϊβάν». Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ως απάντηση, ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις με χρήση συμβατικών πυραύλων. Παράλληλα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν».

“Άνοιξε” για τους Αθηναίους η πλατεία Συντάγματος. Το κάτω μέρος της πλατείας δόθηκε από σήμερα δόθηκε στους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας. Το συνολικό έργο διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων της οδού Φιλελλήνων δεν έχει ολοκληρωθεί ,καθώς σημειώθηκε καθυστέρηση ,ενός περίπου μήνα, λόγω της ανεύρεσης αρχαίων κατά τις εκσκαφές από τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Προφυλακιστέος κρίθηκε στη Λέσβο ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής βόλει ,για τον βιασμό της 14χρονης μαθήτριάς του. Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου, έχει κληθεί να καταθέσει στις Αρχές και άλλη μια κοπέλα, την οποία επίσης προπονούσε.

Στα ύψη οι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Εφτασαν τους 50 κατά μέσο όρο την ημέρα. 138 ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών. Ξεπέρασαν τις 35.000 τα κρούσματα στην Αττική.

“Η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αντιμετωπίσουμε την εισβολή του πληθωρισμού που προκαλεί ανασφάλεια” τόνισε ο πρωθυπουργός ,μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Κεφαλληνίας στο Αργοστόλι, στην οποία και προήδρευσε. Ο κύριος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η οικονομία στη χώρα μας αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες για το Fuel Pass 2 που άνοιξε χθες.

Παραπλανητικές διαφημίσεις από εταιρείες – παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, σε σχέση με τις επιδοτήσεις των λογαριασμών που χορηγεί η Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης εντόπισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Μάλιστα, η Αρχή προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι πάροχοι δεν σταματήσουν τις καταχρηστικές τους πρακτικές, θα δημοσιοποιήσει την επωνυμία τους στην ιστοσελίδα της και θα εκκινήσει τις διαδικασίες σοβαρών κυρώσεων που μπορεί να φτάσουν στην επιβολή προστίμων εκατομμυρίων ευρώ. “Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης των καταναλωτών. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς”, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, για πλαστογραφημένο έγγραφο το οποίο αποδίδεται στον Αλέξη Τσίπρα και με το οποίο δήθεν δίνονται οδηγίες στην ομάδα social media του κόμματος για τον τρόπο που πρέπει να παρουσιάζoνται οι γυναικοκτονίες, κάνοντας διάκριση ανάμεσα σε αυτές που έχουν διαπραχθεί από Έλληνες κι αλλοδαπούς. Την προσφυγή προανήγγειλε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάνια Καραγιάννη, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και τρίτη γυναικοκτονία στη χώρα μας, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες. Πρόκειται για 17χρονη που βρήκε ασφυκτικό θάνατο μέσα στο σπίτι της, στο Περιστέρι, αφού πάλεψε για τη ζωή της, όπως δείχνουν τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πακιστανικής καταγωγής συντρόφου της, ο οποίος θεωρείται και ο βασικός ύποπτος, μιας και στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

Περισσότερα από 17,5 κιλά κοκαϊνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης δράσης των ελληνικών και κυπριακών Αρχών, καθώς και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από το Εκουαδόρ και με προορισμό την Κύπρο. Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο άτομα που θα παραλάμβαναν την ποσότητα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Περιφέρεια Αττικής και Εύβοια, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ κύρωσε απόψε η ιταλική Βουλή. Υπέρ ψήφισαν 398 βουλευτές, κατά 9 μέλη του κοινοβουλίου που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τα Πέντε Αστέρια, ενώ 20 επέλεξαν την αποχή. Η τελική έγκριση με νέα σχετική ψηφοφορία, θα πρέπει να δοθεί από την ιταλική Γερουσία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο ΓΚΑΖΙ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα