back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Π. Αλέπης για παρακολουθήσεις: Δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

09-08-2022

Τη δήλωση του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές σχολίασε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Πέτρος Αλέπης.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Λαυράνο, χαρακτήρισε κωμικά όσα ειπώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επισήμανε ότι «δεν ξεπλένονται οι ευθύνες του με τις δύο παραιτήσεις που έγιναν».

Υπογράμμισε δε πως «ζητούμενο ήταν να κουκουλωθεί η ουσία του προβλήματος που δεν είναι άλλη από το διαχρονικό και πολύ επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο επί χρόνια ευθύνεται για τη δράση και νομιμοποίηση των σκοτεινών κέντρων και μηχανισμών των παρακολουθήσεων.»

Ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θεωρεί παράνομες τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και των προσωπικών δεδομένων κάθε πολίτη της χώρας, κάνοντας λόγο για «βαθιά αντιλαϊκή, κατασταλτική πρακτική».

Συνεχίζοντας, αξίωσε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που όπως είπε, «έχει γίνει λάστιχο με αφορμή επικλήσεις άλλοτε ζητημάτων εθνικής ασφάλειας ή και πιο επικίνδυνων, όπως η καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού. Είναι αυτό το πλαίσιο, το οποίο εδώ και χρόνια καταγγέλλει και καταψηφίζει το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα».

Στην παρατήρηση ότι στο πλαίσιο του αντιλόγου θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι μέσω των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, διασφαλίζεται η εθνική ασφάλεια, ο Πέτρος Αλέπης υποστήριξε πως «το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από όσους κάνουν το βίο αβίωτο στο λαό. Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την αύξηση του αυταρχισμού και της καταστολής, κατάσταση που … δένει με την υπόθεση των παρακολουθήσεων».

Και υπενθύμισε τρείς περιπτώσεις παρακολουθήσεων για το ΚΚΕ, αρχής γενομένης από τις … συνακροάσεις επικοινωνιών το 2016 στα κεντρικά γραφείων του Κόμματος, στον Περισσό.

«Ουδέποτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ, έδωσαν κάποια απάντηση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα» κατέληξε ολοκληρώνοντας τη συνομιλία του μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Αθήνα 984.

  • Ετικέτες
  • KKE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα