back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε τρομοκρατική ενέργεια παραπέμπει η ισχυρή έκρηξη στον πιο εμπορικό και πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης στη συνοικία Πέραν, που στοίχησε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 81.

Για ‘’οσμή τρομοκρατίας’’ έκανε λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Για επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι μίλησε ο αντιπρόεδρος της χώρας, Φουάτ Οκτάι.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποιώντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας, σκιαγραφούν μια πιθανή δράστη ως γυναίκα μετρίου αναστήματος, καλυμμένη με ισλαμική μαντίλα που φορά παντελόνι παραλλαγής, η οποία φαίνεται να αφήνει μια τσάντα – πιθανότατα με εκρηκτικά – στην είσοδο καταστήματος επί της οδού Ιστικλάλ.

Δεν έχουν αναφερθεί – μέχρι τώρα – Έλληνες θύματα ή τραυματίες διαβεβαιώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

”Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια «στις οικογένειες των θυμάτων, τον Τούρκο πρόεδρο και τον τουρκικό λαό» έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμά του στο τουίτερ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας σοκαρισμένος και θλιμμένος από την αποτρόπαια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

‘’Σε αυτήν την πολύ οδυνηρή στιγμή, όλες μας οι σκέψεις είναι στον λαό της Τουρκίας » έγραψε στο τουίτερ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ.

Σοκαριστικές εικόνες από την Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους όσοι επλήγησαν και στον τουρκικό λαό» έγραψε στο Twitter o ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης με αφορμή δημοσιεύματα για εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων πολιτικών και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής.

«Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, με τόνους τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

‘’Δεν αξίζει στη χώρα και τους πολίτες ένας τόσο θρασύς και αδίστακτος πρωθυπουργός’’ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά ‘’σοβαρές απαντήσεις και όχι γελοίους κυβερνητικούς ισχυρισμούς πανικού’’.

‘’Δεν πρέπει να πέφτουν σκιές στην πολιτική ζωή.. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να εκθέτει διεθνώς τη χώρα θέλοντας να αποκρύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών’’ ανέφερε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

‘’H ιστορία με τις υποκλοπές, αναδίδει τη σαπίλα, ενός συστήματος που στο στόχαστρό του έχει πρώτα απ’ όλους τον «εχθρό λαό»” σχολίασε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταβαίνει αύριο ο Νίκος Δένδιας. Αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ολοκληρώθηκε ο 39ος αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας – η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού – όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρών, παίρνοντας μέρος στον παράλληλο αγώνα των πέντε χιλιομέτρων, στο κέντρο της Αθήνας. Στους άντρες νικητής αναδείχθηκε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, ο οποίος με χρόνο 2:23’:44’ σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ. Πρώτη από τις γυναίκες τερμάτισε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με χρόνο 2:46’:01’’.

58,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 81.315 περίπου δικαιούχους από αύριο Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ λιγκ: 

ΠΑΟΚ – Βόλος: 2 – 0 στο 34 λεπτό

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 0 – 0

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης. 0-4

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος. 2 – 0

Λαμία – Παναιτωλικός: 1 – 3

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις και τοπικούς βοριάδες έως 5 μποφόρ αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς..

14,7 βαθμοί, αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα