back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών για κακοποίηση, που έγιναν από παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα για τη διαρροή στον Τύπο στοιχείων της υπόθεσης, όσο ο φάκελος βρισκόταν στην αρμόδια υπηρεσία Ανηλίκων στην ΓΑΔΑ. “Ανυπόστατα ψεύδη” χαρακτήρισε τις καταγγελίες ο ιδρυτής της Κιβωτού, πατέρας Αντώνιος. Μίλησε για κατηγορίες χωρίς αποδείξεις και έλεγχο ενός έργου 25 ετών και ζήτησε σεβασμό, καθώς στις δομές διαβιούν πολλά παιδιά. Η Πρόεδρος του Κιβωτού, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, έκανε λόγο για συμφέροντα και υποκινούμενες καταγγελίες.

“Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους, όποιος κι αν είναι ο θύτης ή το θύμα. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και “γκρίζες ζώνες” ελέγχου και επιβολής του νόμου”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο εταίρο και έναν σύμμαχο κλειδί στο ΝΑΤΟ που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας” σημείωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα ερωτήθηκε ποια είναι η αντίδραση των ΗΠΑ στο γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να αποβιβαστεί στην Τρίπολη προκειμένου να μην συναντήσει την Λίβυα ομόλογό του και στη συνέχεια μετέβη στην Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει το περιστατικό, ωστόσο ο Τούρκος δημοσιογράφος επανήλθε, ζητώντας να μάθει εάν είναι σύμφωνο με την πολιτική των ΗΠΑ το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τον Χαφτάρ και όχι την κυβέρνηση της Τρίπολης. Ωστόσο, και σε αυτή την ερώτηση ο Βεντάντ Πατέλ επανέλαβε την ίδια απάντηση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βοηθά τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Ευρώπη.

Τη δέσμευση ότι από εδώ και πέρα η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν ένα νέο σύμμαχο στο Κογκρέσο, πήρε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ μιλώντας στην ΕΡΤ, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά ομοσπονδιακός βουλευτής στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ναρκοθετημένο εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία είναι περί το 30% της επικράτειας της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Η έκταση και ο αριθμός των ναρκών που έχουν εγκατασπείρει οι αντίπαλες πλευρές δεκαπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της σύρραξης, στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Νάρκες χρησιμοποιούνταν ήδη στην Ουκρανία αφότου ξέσπασε η σύγκρουση ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντονμπάς.

Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν περιοχές της δυτικής πολιτείας της Νέας Υόρκης καθώς είναι σε εξέλιξη μια ιστορική χιονοθύελλα που έχει παραλύσει την κυκλοφορία και απειλεί με καταστροφές. Σε πολλές περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει ότι η ορατότητα θα είναι σχεδόν μηδενική και θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία στις μετακινήσεις

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα