back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Π. Δουδωνής: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φέρθηκαν άθλια στο Σύνταγμα της χώρας, υπάρχουν όμως και όρια

Διαβάστε επίσης

«Αθλιότητα» χαρακτήρισε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής, την αναφορά της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου η οποία, με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων και αναφερόμενη σε μια ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, διερωτήθηκε κατά πόσο μπορεί να είναι κανείς βέβαιος ότι δεν πρόκειται για προϊόν εκβιασμού και όχι προγραμματικών συγκλίσεων από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση.
Μιλώντας ο κ. Δουδωνής στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου τόνισε χαρακτηριστικά:   «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει δύο υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο, να υπάρχουν συνεχώς αναφορές για επαφές με επιχειρηματίες, να ακούμε συνέχεια για σακούλες, sms, να ακούμε ότι έστηνε ακόμα και τα ποσοστά  των καναλιών τα οποία ήθελε να δημιουργήσει μέσω ενός αντισυνταγματικού διαγωνισμού και να μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ που κινήθηκε θεσμικά πηγαίνοντας στα αστικά και ποινικά δικαστήρια και στο ευρωπαϊκό, χωρίς περίεργους συνομιλητές όπως είχε ο κ. Τσίπρας. Πρόκειται για αθλιότητα. Πρόκειται για δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που φέρθηκαν άθλια στο Σύνταγμα της χώρας. Υπάρχουν όμως και όρια».
Ο κ. Δουδωνής πρόσθεσε πως υπάρχουν δύο όχθες. «Από τη μία πλευρά είναι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αντιθεσμικές πρακτικές, πελατειακές σχέσεις και επιδοματική πολιτική κι έχουν περάσει σε αφιονισμένη πολιτική σύγκρουση με αφορμή και το θέμα των παρακολουθήσεων και από την άλλη είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν χειρίστηκε την υπόθεση ως ιδιωτικό θέμα αλλά θεσμικά και γι’ αυτό οδηγηθήκαμε και στις αποκαλύψεις. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει πως εμείς δεν είμαστε βολικοί αντίπαλοι ακριβώς γιατί κρατάμε θεσμική στάση και γι αυτό και στη Βουλή ήθελε τη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σχολιάζοντας τη σύνθεση των ψηφοδελτίων ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που εκπροσωπεί τους πάντες: «Τα ψηφοδέλτια είναι πολυσυλλεκτικά και εκφράζουν όλο το ΠΑΣΟΚ. Άνθρωποι από την κοινωνία με αξιόλογα βιογραφικά που θέλουν να αγωνιστούν δίπλα μας, που θέλουν να δώσουν τη μάχη σε αυτές τις εκλογές οι οποίες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του τόπου, δεδομένης και της εξαιρετικά τοξικής πολιτικής σύγκρουσης» τόνισε.
Τέλος, όσον αφορά στο στόχο των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Δουδωνής είπε πως «επιδίωξη είναι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό και παράλληλα ποσοστά ήττας για το καχεκτικό δικομματισμό ώστε να διαφανεί πως οι πολίτες δίνουν την εντολή στο ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει την τρίτη διερευνητική εντολή προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του το οποίο και θα αποτελέσει τη δύναμη πυρός του κόμματος στον δρόμο προς τις κάλπες».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα