back to top
23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Περίπατος ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό με στήριξη του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην περιπατητική δράση ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακών Παιδιάτρων (Ε.Ε.Α.Π.), με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Εκατοντάδες Αθηναίοι, Αθηναίες και συλλογικότητες βάδισαν το πρωί σε τμήμα της διαδρομής του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας με σημείο αφετηρίας και τερματισμού, τους κήπους του Ζάππειου.

Σε αυτόν τον διαφορετικό περίπατο, με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό, που τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη και ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Μανώλης Καλαμπόκας.

«Περπατάμε όλοι μαζί για τον αυτισμό, μικροί και μεγάλοι σε πείσμα του καιρού για να στείλουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης, φροντίδας και νοιαξίματος», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

 

Ο αντιδήμαρχος Υγείας Μανώλης Καλαμπόκας έκανε λόγο για ένα ισχυρό μήνυμα κατά της ανισότητας. «Περπατήσαμε για να στείλουμε το μήνυμα στην κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί απ0έναντι στον αυτισμό, που αποτελεί μια πολύ συχνή πάθηση με πολλά παιδιά και ενήλικες να βρίσκονται στο φάσμα της. Ως κοινωνία κάνουμε τα πάντα για να σταθούμε κοντά στους ανθρώπους για να μην νιώθουν μόνοι και να έχουν μια φυσιολογική ζωή».

 

«Είναι μια πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Μανώλη Καλαμπόκα, τον αντιδήμαρχο Υγείας. Είναι η δεύτερη φορά που περπατάμε για τον αυτισμό και έγινε παράδοση. Ο θεσμός θέλει να  ενισχύσει την ορατότητα, ώστε ποτέ ξανά να μην υπάρχουν παιδιά, νέοι, άτομα στο  φάσμα του αυτισμού που παραμένουν αόρατα χωρίς να έχουν ίσες ευκαιρίες, ούτε και δυνατότητες. Και το κυριότερο,  χωρίς καμία στήριξη για τους γονείς και τις οικογένειες τους. Αυτό δεν θέλουμε να το δούμε ποτέ ξανά. Οπότε, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε φως και να προσέξουμε αυτές τις οικογένειες», ήταν το μήνυμα της Κατερίνας Γκαγκάκη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα