back to top
17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο εργασίας για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η 12χρονη από τα Σεπόλια

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εργασίας για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε η 12χρονη μαθήτρια από τα Σεπόλια επιζώσα trafficking κ παιδοβιασμών

Με κεντρικό σύνθημα « Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά! Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο» η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό που διοργάνωσε και κάλεσε τη διαμαρτυρία ζητά να μην μπει στο συρτάρι η υπόθεση του trafficking να εντοπιστούν οι ένοχοι της νέας δολοφονική επίθεση εναντίον της και να μην συγκαλυφθούν κυκλώματα και όλοι όσοι τους προστατεύουν. Δυναμικό παρών στην διαμαρτυρία δίνουν πολιτικές συλλογικότητες από την περιοχή του Κολωνού αλλά και άλλες γειτονίες της Αθήνας

Το 12χρονο κορίτσι το οποίο λίγες μέρες πριν είχε ζητήσει να καταθέσει συμπληρωματικά για την υπόθεση βιασμών της, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της. Όπως έχουν καταγγείλει τόσο η ίδια όσο και οι δικηγόροι της ο δράστης, άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι. Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, με κύριο στόχο να μην μιλήσουν.

Όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές καθώς και οι δικηγόροι της 12χρονης πίσω από αυτή τη νέα δολοφονική επίθεση βρίσκονται τα κυκλώματα παιδικής κακοποίησης και οι «υψηλοί» προστάτες τους που για να της κλείσουν το στόμα κλιμακώνουν τις επιθέσεις , απέναντι στην 12χρονη.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων, αναφέρουν χαρακτηριστικά «Η νέα αυτή δολοφονική επίθεση σημειώθηκε Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία δια μέσου της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου φρόντισε να κοινοποιήσει δημόσια τον τόπο διαμονής της αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα τρομοκράτησης που επαναλαμβάνονται ενάντια στη 12χρονη. Μήνες τώρα εξοντώνουν ψυχικά, οικονομικά, ηθικά τη 12χρονη και την οικογένεια της. Η τακτική τρομοκράτησης συμβαδίζει απόλυτα με την εγκατάλειψη της λαϊκής πολυμελούς οικογένειας και την απουσία οποιασδήποτε στήριξης της από θεσμοθετημένους φορείς και όργανα προστασίας ανηλίκων. Το 12χρονο κορίτσι επανατραυματίζεται συνεχώς, η οικογένεια τιμωρείται με την παραμονή της μάνας στη φυλακή παρά την απουσία αποδείξεων για την κατηγορία της μαστροπείας και τις καταγορηματικές δηλώσεις των παιδιών της οικογένειας.»

Ζητούν από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούν υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!

Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της οικογένειας. Το κράτος και οι θεσμοί, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η αστυνομία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ξεδιάντροπα βγάζουν τις καταθέσεις και προσωπικά στοιχεία της 12χρονης φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.

Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού

Καμία άλλη καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα