back to top
20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Νέα στάση εργασίας αύριο σε λεωφορεία και τρόλλευ. Θα κινηθούν από τις 0830 το πρωί έως τις δέκα το βράδυ. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ και ΗΛΠΑΠ ζητούν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης και της κυβέρνησης σχετικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς τους εργαζομένους διεκδικώντας ασφαλείς και ποιοτικές συγκοινωνίες.

Έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν αύριο στη Βουλή τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση για να μπει ανάχωμα στην εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή”, που, όπως είπε, θέλει με “φερετζέ” να πάρει μέρος στις εκλογές, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κατοίκους του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM 107.7. “Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία είναι οι ίδιοι που κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα δεν θα ψηφίσει τη διάταξη.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο -στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής- η συζήτηση για την συμπληρωματική τροπολογία που αφορά στην απαγόρευση καθόδου στις εθνικές εκλογές του “κόμματος Κασιδιάρη”.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κλείνει το μάτι στην αντισυστημική ψήφο για αυτό και δεν στηρίζει την τροπολογία για το επιπλέον μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Για βαθιά προβληματική διάταξη που ρίχνει νερό στο μύλο του Κασιδιάρη μίλησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Χατζηγιαννάκης. Επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για νέα διάταξη επί των θέσεων των Συνταγματολόγων Κοντιάδη – Αλιβιζάτου.

“Στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει μια εγκληματική οργάνωση για την προστασία της δημοκρατίας”, ξεκαθάρισε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, κατηγορώντας, παράλληλα, την κυβέρνηση για προχειρότητα. Βέλη και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα στηρίξει την τροπολογία, τονίζοντας ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί να γίνει πεδίο μικροπολιτικής.

Για επικίνδυνο νομοθετικό πλαίσιο που επιχειρεί να ελέγξει τα εσωτερικά των κομμάτων δίνοντας τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο για διευρυμένο έλεγχο στα κόμματα, έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, υποστηρίζοντας ότι η ναζιστική νοοτροπία δεν αντιμετωπίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για ηρωοποίηση Κασιδιάρη από την κυβέρνηση μίλησε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης.

Το πρωί παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος, Χρήστος Τζανερίκος, για λόγους, όπως ανέφερε, προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα παραχωρήσει απόψε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Έτοιμος να εξαντλήσει τα περιθώρια διαπραγμάτευσης προκειμένου να μη χρειαστεί η χώρα να πάει σε δεύτερες εκλογές, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ».

’ Mέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα περιμένουμε περαιτέρω ανακοινώσεις από τις Τράπεζες, για τη βοήθεια των ενήμερων δανειοληπτών, γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της προκαταβολής φόρου σε επιχειρήσεις άφησε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με την οποία αυξάνονται κατά 8% από την 1η Μάϊου 13 αναπηρικά επιδόματα (δέκα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και τρία επιδόματα του e-ΕΦΚΑ).

Mέσα σε 2.368 σελίδες οι δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου εξηγούν τους λόγους που ομόφωνα οδηγήθηκαν πριν λίγο καιρό στην καταδίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά σε φυλάκιση δύο ετών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Όπως προκύπτει από το πολυσέλιδο σκεπτικό τους ο Νίκος Παππάς, με εξακολουθητικές ενέργειες ,επεδίωξε να υλοποιήσει το σχεδιασμό που είχε καταστρωθεί από τον ίδιο, αλλά και από άλλα ηγετικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος -τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί- με σκοπό την απόκτηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία να τελούν υπό τον έλεγχο τους και να προωθούν τις πολιτικές θέσεις και ενέργειες της τότε κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κατηγορούμενου», σύμφωνα με το σκεπτικό των ανώτατων δικαστών στους οποίους δεν καταλείπεται κανένα ίχνος αμφιβολίας για την τέλεση της παράβασης καθήκοντος .

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. O πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τη σταθερή θέση της Ελλάδας για στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, καθώς και την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό.

Παράταση στις συνταγές του ΕΟΠΥΥ και επανέκδοση για τους πάσχοντες με χρόνιες ασθένειες, προβλέπει ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ενόψει εκλογών. Η παράταση στις συνταγές θα ισχύει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα