back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Πέρρος: Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη

Διαβάστε επίσης

Μια ημέρα μετά τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος με το ΚΚΕ στον δυτικό τομέα της Αθήνας , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον όγκο των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν ανά την Ελλάδα.

«Οι κινητοποιήσεις των πολιτών ήταν μαζικές και μαχητικές και μας γέμισαν αισιοδοξία και δύναμη, κυρίως λόγω της παρουσίας της νεολαίας. Πρόκειται για τα αισιόδοξα μηνύματα της εποχής που πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψιν για την επόμενη μέρα», τόνισε, κάνοντας, ωστόσο, λόγο για προβληματική στάση από πλευράς ΓΣΕΕ: «Οι δυνάμεις που απαρτίζουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με την στάση τους το προηγούμενο διάστημα, δεν τάχθηκαν υπέρ των εργαζομένων αλλά υπέρ της στήριξης των κυβερνητικών αποφάσεων».

Αναφερόμενος στο τοπίο στην αγορά εργασίας, επισήμανε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου.

Όπως είπε «ο νόμος «Βρούτση – Αχτσιόγλου» κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις τριετίες και μείωσε τους μισθούς για τους οποίους αποφασίζει πλέον ο υπουργός της εκάστοτε κυβέρνησης. Παράλληλα, η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ είναι στην ουσία ο μισθός του 2011. Τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι έχουν νιώσει στο πετσί τους μειώσεις μισθών και συντάξεων άνω του 40% ενώ την ίδια στιγμή η ακρίβεια στα τρόφιμα και στην ενέργεια μαστίζει τα νοικοκυριά. Επομένως, η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιχαίρει ότι έχει λύσει ζητήματα».

Σχετικά με τον τομέα του τουρισμού, υπογράμμισε ότι σε μια χρονιά που αναμένεται ρεκόρ τουριστικής κίνησης, τα κέρδη θα διοχετευτούν μόνο στους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου: «Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, θα δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα, χωρίς ρεπό και θα αμείβονται με άθλιους μισθούς που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση που τηρεί το ΚΚΕ να μη συμμετάσχει, στηρίξει ή δώσει ανοχή σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σημείωσε: «Φανταστείτε στο παρελθόν να είχαμε ψηφίσει δύο ή τρία μνημόνια, συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση. Θα είχαμε προδώσει τις θέσεις μας και τους εργαζόμενους. Θα ήμασταν και εμείς ίδιοι σαν και αυτούς και οι πολίτες δεν θα είχαν ως αποκούμπι ένα κομμουνιστικό κόμμα να παλεύει για αυτούς».

Κλείνοντας, απηύθυνε κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ ώστε να απλωθεί και να καταστεί οργανωμένο ρεύμα διεκδίκησης που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία.

«Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα φέρει νέες αντιλαϊκές πολιτικές. Περίπου 700.000 πλειστηριασμοί βρίσκονται προ των πυλών. Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν ότι χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και εργατικό λαϊκό κίνημα για να μπουν μπροστά και να αποτρέψουν τα όποια αντιλαϊκά μέτρα. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν το ΚΚΕ σκεπτόμενοι την επόμενη μέρα που δεν θα είναι εύκολη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα