back to top
23.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Θ. Ρουσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με όρους τοξικότητας και εχθροπάθειας

Διαβάστε επίσης

Τα θολά μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους εκλογικούς του στόχους και την επόμενη μέρα της χώρας, ήταν σύμφωνα με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, βουλευτή της ΝΔ στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας, η βασική αιτία της ήττας του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θολές απόψεις σε πολλά ζητήματα. Γεννήθηκε στην κρίση και όλα αυτά τα χρόνια πολιτεύεται με όρους τοξικότητας και εχθροπάθειας. Γιγαντώθηκε εν μέσω ενός κλίματος έντονης πόλωσης και ενός διαρκούς καταγγελτικού λαϊκισμού. Δεν μπόρεσε να εκφράσει μια ρεαλιστική προοπτική για το αύριο της χώρας σε συνθήκες κανονικότητας και κατ΄ επέκταση δεν κατάφερε να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας που θέλει όραμα αλλά και σχέδιο, που αναζητά την προοπτική, την οργάνωση την σταθερότητα και τη συνέπεια», ανέφερε.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, η μόνη ξεκάθαρη πρόταση και επιλογή για μια στιβαρή διακυβέρνηση του τόπου είναι αυτή της ΝΔ..

«Οι πολίτες ψήφισαν συνειδητά τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί ενσωματώνει στην πολιτική του όλα αυτά που χρειάζονται για να νιώσουν ασφάλεια και σταθερότητα, έχει ξεκάθαρες θέσεις και ακόμα και όταν υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις δε διστάζει να ζητήσει συγνώμη», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν και με ποιον τρόπο θα μπορέσει η ΝΔ να διατηρήσει τη συσπείρωσή της ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, σημείωσε: «Η κάλπη ξεκινάει νωρίς το πρωί άδεια και στόχος μας είναι να γεμίσει μέχρι το βράδυ δίνοντας την ισχυρή πλειοψηφία στη ΝΔ. Οι πολίτες θα δείξουν για μια ακόμη φορά το δρόμο για μια κυβέρνηση τετραετίας, αρκετά ισχυρή που θα εξακολουθήσει να δίνει απαντήσεις στα προβλήματά τους».

Στο δρόμο για τις δεύτερες εκλογές, ο κ. Ρουσόπουλος, επισήμανε ότι η ΝΔ προτάσσει την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ενώ σχετικά με όσα γράφονται περί πρόθεσής της να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος, σε περίπτωση ανανέωσης της λαϊκής εντολής, σχολίασε: «Πρέπει να γίνουν σε αλλαγές που είναι υπέρ της εκμοντέρνισης της χώρας όπως τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα