back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε νωρίτερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος κατά τη διάρκεια εργασιών με δύο άνδρες τραυματίες και άλλον έναν που μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Μετά από πολυετείς έρευνες της δικαιοσύνης έκλεισε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου η βασική υπόθεση για το αποκαλούμενο “σκάνδαλο της Novartis. ” Οι δικαστές έκριναν ότι τόσο για στελέχη της μητρικής εταιρείας , όσο και για τα μη πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα που ελέγχθηκαν ποινικά για δωροδοκίες σε πολιτικά πρόσωπα δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία που τους αποδόθηκε.

Έως το απόγευμα αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και με λίστα βουλευτών. Νωρίτερα εξελέγη με 270 ψήφους υπέρ Πρόεδρος της Βουλής της μόλις μιας ημέρας ο Κώστας Τασούλας, μετά από πρόταση της ΝΔ. “Παρών” δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες, μιλώντας στο MEGA, o Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει”, είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι “κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση”. Στις 7:00 το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Περιστέρι.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για πρώτη φορά της νέας Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Έφη Αχτσιόγλου και Αθηνά Λινού.

Η νέα στρατηγική του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ενόψει της 2ης εκλογικής αναμέτρησης επί τάπητος, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Όπως ανέφερε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει ανάχωμα στην αλαζονεία Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκβιάζει και πάλι τον λαό με το δίλημμα σταθερότητα ή περιπέτειες”, δήλωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο MEGA.

Ελεύθεροι και οι 5 ανήλικοι, που συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους.

Σε προεκλογική δίνη η Ισπανία, μετά τη βαριά ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα. Σημαντικές απώλειες και για το αριστερό Podemos, κυβερνητικό εταίρο των Σοσιαλιστών. Πρόωρες εκλογές για τις 23 Ιουλίου προκήρυξε ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.

Δεν πραγματοποιήθηκαν το πρωί οι ενδοσχολικές εξετάσεις σε ορισμένα λύκεια, στην πρώτη και τη δευτέρα τάξη, λόγω προβλήματος στην τράπεζα θεμάτων. Σε ό,τι αφορά τη Γ’ λυκείου, οι μαθητές εξετάστηκαν κανονικά. “Δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες έμειναν για ώρες να περιμένουν μέσα στις τάξεις τους, εξαιτίας της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων. Στο μέλλον των παιδιών μας δεν χωρούν ψηφιακοί ερασιτεχνισμοί”, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Νέα ρωσική αεροπορική επίθεση το πρωί με στόχαστρο το Κίεβο. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ενώ οι ουκρανικές αρχές παραδέχθηκαν, σε μια πολύ σπάνια δημόσια δήλωση, ότι στρατιωτική εγκατάσταση στο δυτικό τμήμα της χώρας επλήγη από ένα άλλο κύμα πληγμάτων στη διάρκεια της νύχτας. “Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα περάσουμε στην αντεπίθεση”, διαβεβαίωσε ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι.

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο όπου εκατοντάδες Σέρβοι παραμένουν έξω από τα δημαρχεία τεσσάρων πόλεων ζητώντας να αποχωρήσει η αστυνομία από τα κτήρια και να επιτραπεί η είσοδος στους υπαλλήλους. Στρατιώτες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης-KFOR από τις ΗΠΑ, την Πολωνία και την Ιταλία έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς για να αποφευχθούν συμπλοκές. Παράλληλα, η ΕΕ και οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Η κατάσταση γύρω από την τελευταία κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου είναι ανησυχητική και φαίνεται ότι πρόκειται να συμβεί ένα «μεγάλο μπαμ» στο κέντρο της Ευρώπης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα