back to top
19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Επαναβεβαίωση της εντολής της 21ης Μαΐου «για μία ΝΔ ισχυρή, μία κυβέρνηση η οποία θα εγγυάται και τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου», ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Θέρισο Χανίων.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στους αντιπάλους του είπε: έχουν ”χάσει τα αυγά και τα πασχάλια”». «Τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό». Το πρωί ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Αντ1.

«Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας, ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα», τόνισε από τη Νίκαια ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ με αφορμή, όπως είπε, το κρυφό σχέδιο που απεργάζονται για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Μια εκτροπή που ποτέ από τη μεταπολίτευση και μετά δεν έχει συμβεί στον τόπο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου γι αυτά που θα έρθουν μετά εάν ο Κ. Μητσοτάκης είναι παντοδύναμος. Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στο Ακροκέραμο Κερατσινίου.

«Επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της ΝΔ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, ο οποίος επισκέφθηκε την Πολίχνη. «Στις 25 Ιουνίου έχουμε χρέος να ξαναφτιάξουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, για να έχει πραγματικό αντίπαλο η ΝΔ, για να σταματήσει η πολιτική που ευνοεί μόνο την ολιγαρχία, εις βάρος της μεσαίας τάξης, των πιο αδύναμων Ελλήνων και των επόμενων γενεών που φορτώθηκαν 50 δισεκατομμύρια νέα χρέη από τον κ. Μητσοτάκη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Στις 10 το πρωί, ο κ. Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

«Ο πολιτισμός είναι στοιχείο όλης της εργατικής λαϊκής πάλης, είναι απαραίτητο στοιχείο στην πολιτική, στην κοινωνία, για τους νέους, για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσερχόμενος στα εγκαίνια της έκθεσης του εργαστηρίου «Γιώργης Βαρλάμος», στη Γούβα.

Για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη ψηφίζει σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε βάρος του οποίου έχει γίνει καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Συλλυπητήρια μηνύματα από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Θεόδωρο Πάγκαλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τα Επαγγελματικά Λύκεια ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Την Παρασκευή οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων διαγωνίζονται σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας. Ο Αθήνα 9.84 και φέτος συνεργάζεται με τα φροντιστήρια Διακρότημα, οι καθηγητές των οποίων θα δίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων.

Σε τρίωρες στάσεις εργασίας από σήμερα έως και τις 15 Ιουνίου προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με στόχο την αποτροπή της διενέργειας ατομικής αξιολόγησης.

36 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε χθες ο Αθήνα 984, ο οποίος φιλοξένησε στα μικρόφωνα του παλαιούς και νεώτερους δημοσιογράφους, καθώς και ιδρυτικά στελέχη της πρώτης ελεύθερης ραδιοφωνίας. Χθες, εγκαινιάστηκε στο Μηχανοστάσιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, έκθεση υπό τον τίτλο: «Αθήνα 9.84: Τα πρώτα χρόνια της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας», η οποία θα διαρκέσει 6 ημέρες. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων τίμησε τον Μιλτιάδη Έβερτ δίνοντας το όνομά του στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης.

Την άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση. Οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί το 2019 και το 2020 συνδέονταν με την εμπλοκή του Ριάντ στον εμφύλιο της Υεμένης.

Το εμπάργκο δεν κρίνεται απαραίτητο επειδή «τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει», αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης που επαινεί τις πρόσφατες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της Σαουδικής Αραβίας. Τον προηγούμενο μήνα είχε αρθεί εξάλλου το ιταλικό εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση του οπαδού της ΑΕΚ που ξυλοκοπήθηκε έξω από το γήπεδο της ομάδας και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Συγκεκριμένα σήμερα, ένας 30χρονος εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που χτύπησε τον οπαδό της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο στα επινίκια της κατάκτησης του τίτλου.

Στην παράταση θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Γιουρόπα Λιγκ Ρόμα και Σεβίλλη, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια του τελικού που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

KΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα