back to top
22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δ. Καιρίδης: Η Νέα Δημοκρατία θέλει να είναι όλοι ελεύθεροι, ισότιμοι, ισόνομοι και μη χειραγωγίσιμοι

Διαβάστε επίσης

12-06-2023

Ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τους μειονοτικούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη, οι οποίοι, σύμφωνα με την καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγησαν με τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαίου, ότι το τουρκικό προξενείο έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, αλλά προτίμησε να το αγνοήσει» είπε στον Αθήνα 984  ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης, με αφορμή την έντονη πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Μιλώντας στην Σοφία Μπερετάνου, έκανε λόγο για «παράδοξο και τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», υπό την έννοια της εκτίναξης των ποσοστών του σε μια περιφέρεια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και με δεδομένες τις χαμηλές επιδόσεις του στην υπόλοιπη χώρα.

«Όλο αυτό ξεκίνησε την επομένη κιόλας των εκλογών, με καταγγελίες της συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη κ.Χαρίτου, η οποία είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Μάλιστα, ο ίδιος έχασε παταγωδώς από τον μουσουλμάνο υποψήφιο που εξελέγη πανηγυρικά με τη στήριξη -απ ό,τι φαίνεται- του τουρκικού προξενείου» τόνισε ο κ Καιρίδης.

Χαρακτήρισε δε εντυπωσιακό το γεγονός ότι αν και έχουν περάσει ημέρες από αυτές τις σοβαρές καταγγελίες, κανένας από τους δύο εκ νέου υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, δεν έκανε οποιαδήποτε δήλωση για να τις αντικρούσει.

«Παραμένουν σε μια κατάσταση διακεκριμένης σιωπής. Αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε διευκρινιστική δήλωση και να πουν το αυτονόητο, ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι που εκπροσωπούν ολόκληρο τον λαό των συγκεκριμένων περιοχών» σχολίασε.

Συνεχίζοντας, ο διακεκριμένος καθηγητής τους εγκάλεσε ότι με τα λεγόμενά τους περί εκπροσώπησης της τουρκικής μειονότητας, πυροδοτούν κόντρες σε ένα υπέδαφος  προεκλογικής έντασης, ενώ απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα προσπάθεια να μεταφέρει την ένταση σε άλλο γήπεδο, ώστε να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε δικά του στελέχη, τα οποία υπερασπίζονται μια αποκκλίνουσα γραμμή υπερ-δικαιωματιστών.

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να είναι όλοι ελεύθεροι, ισότιμοι, ισόνομοι και μη χειραγωγίσιμοι» ήταν η δήλωση του κ. Καιρίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα