back to top
22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Α. Σκέρτσος: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άφησε τρύπες σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα στην υπόθεση της Ροδόπης

Διαβάστε επίσης

Στα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ , Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Για το θέμα της Ροδόπης και των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Η υπόθεση γύρω από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη δεν έχει να κάνει τόσο με το ποιος θα επικρατήσει στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια . Το ζητούμενο είναι να υπάρχει μια συνεκτική εθνική πολιτική κάτω από την οποία θα συντάσσονται όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ώστε να έχουμε μια ενιαία στάση απέναντι σε ευαίσθητα εθνικά θέματα όπως η διαχείριση του μειονοτικού ζητήματος. Πάγια επιδίωξη μας είναι ο πληθυσμός της μειονότητας να βγει επιτέλους από τη διαχρονική απομόνωση και να έχει δικαιώματα αντίστοιχα με αυτά που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι ΄Έλληνες πολίτες. Αποτελεί μείζονα στόχο να αποδώσουμε στη μειονότητα τα δικαιώματα που της αναλογούν και της αξίζουν και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από υπεύθυνες πολιτικές και επιλογές προσώπων.

Δυστυχώς, φάνηκε ότι υποστηρίζονται κάποια πρόσωπα τα οποία στο παρελθόν έχουν υιοθετήσει ακραίες αναθεωρητικές θέσεις. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο ζητήσαμε να διαχειριστεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ , κάτι το οποίο δεν έγινε. Δεν θέλουμε να σηκώσουμε τους τόνους. Σκοπός είναι να φανεί ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί, άφησε τρύπες σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα».

Για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την επανεκλογή Ερντογάν

«Ευελπιστούμε και επιδιώκουμε μα νέα αρχή στις σχέσεις με την Τουρκία. Έχουμε συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές και επιθυμούμε σταθερές σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν δεχόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε με παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μας και δεν προτιθέμεθα να αλλάξουμε το παραμικρό σε σχέση με τις πάγιες ελληνικές θέσεις».

Για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και τους στόχους της ΝΔ για την επόμενη τετραετία

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Στόχος μας είναι να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών ,ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων κρίσεων, τρέχοντας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Την προηγούμενη τετραετία, παρά τις αντιξοότητες κάναμε σημαντικά βήματα. Τώρα, πρέπει να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά μέσα από μια κυβέρνηση η οποία θα είναι σταθερή , μεταρρυθμιστική και θα δουλεύει για μια δυναμική και βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας και των εισοδημάτων των πολιτών.

Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε στο δρόμο της ψηφιοποίησης του κράτους , να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Σύστημα Υγείας που θα προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες και ειδικά στις ευάλωτες ομάδες. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από πολιτικές που μεγαλώνουν την πίτα της ανάπτυξης και παρέχουν μεγαλύτερη δυνατότητα στο κράτος να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για να υποστηρίξει νέες, πιο ποιοτικές υπηρεσίες.

Χρειαζόμαστε μια ενδυναμωμένη, ισχυρή Δημόσια Διοίκηση, με καταρτισμένους υπαλλήλους, έναν κορμό που θα στηρίζει την ηγεσία ώστε να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις, να χαράσσει πολιτικές και να τις υλοποιεί αποτελεσματικά. Τα προβλήματα είναι σύνθετα και είναι αναγκαία η συνεργατικότητα που λείπει από την ελληνική κουλτούρα. Πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα επιτελικό και ταυτόχρονα συνεργατικό μοντέλο διοίκησης. Επιτελικό κράτος είναι το συνεργατικό κράτος που σπάει τα στεγανά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα