back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Πισάρο

Διαβάστε επίσης

Παίκτης της ΑΕΚ και με τη βούλα είναι ο Ροδόλφο Πισάρο, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Ένωση για τα επόμενα 2+1 χρόνια.

Ο Ροδόλφο Πισάρο είναι και με τη βούλα παίκτης της ΑΕΚ. Ο Μεξικανός ανακοινώθηκε από την Ένωση που έκανε δικό της έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε διακαώς ο Ματίας Αλμέιδα.

Αφού έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι, πήρε το αεροπλάνο, ήρθε την Κυριακή στην Ελλάδα, πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ροντόλφο Πισάρο. Ο Μεξικανός διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2025, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο και πήρε τον αριθμό 70.

O Ροντόλφο Χιλμπέρτ Πισάρο Τόμας γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1994, στην πόλη Ταμπίκο της πολιτείας Ταμαουλίπας του Μεξικού. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες της Μαδέρο, ομάδας της περιοχής του. Σε ηλικία 17 ετών πήρε μεταγραφή στην Πατσούκα, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και πραγματοποίησε με τη φανέλα της 155 συμμετοχές (10 γκολ, 13 ασίστ) έως τον Δεκέμβριο του 2016, κατακτώντας μαζί της και το πρωτάθλημα Κλαουσούρα του 2016.

Έπειτα απ’ αυτό πραγματοποίησε την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή, με την Τσίβας Γκουανταλαχάρα να δίνει 15 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Εκεί συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Ματίας Αλμέιδα και κατέκτησαν μαζί το πρωτάθλημα Κλαουσούρα και το Κύπελλο Μεξικού το 2017, καθώς και το CONCACAF Champions League της επόμενης σεζόν (2018). Με την ομάδα της Γκουανταλαχάρα πραγματοποίησε συνολικά 55 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις (15 γκολ, 10 ασίστ).

Τον Ιούλιο του 2018 πραγματοποίησε δεύτερη πολυδάπανη μεταγραφή, με την Μοντερέι να διαθέτει περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Με τη φανέλα της ο Πισάρο κατέκτησε το CONCACAF Champions League του 2019 και το πρωτάθλημα Απερτούρα του 2020.

Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους αποφάσισε να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός συνόρων, με την νεοσύστατη τότε Ίντερ Μαϊάμι να δίνει λίγο περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Πισάρο ήταν ο παίκτης που πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας της Φλόριντα, με την οποία αγωνίστηκε συνολικά σε 62 παιχνίδια (7 γκολ, 10 ασίστ), με παρένθεση ενός χρόνου (2022) κατά τον οποίο επέστρεψε ως δανεικός στη Μοντερέι.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο Πισάρο φόρεσε τη φανέλα της U23 του Μεξικού, ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας στους αγώνες του Ρίο και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2014, σε φιλικό με τη Νότια Κορέα. Στη συνέχεια μέτρησε άλλες 38 συμμετοχές (5 γκολ) με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, όντας μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Gold Cup το 2019.

Ροντόλφο, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ”!

Ποιος είναι ο Ροδόλφο Πισάρο

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός (σ.σ. παίζει και τις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό) ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Πατσούκα, ενώ το 2017 πήρε μεταγραφή για την Τσίβας -εκεί συνεργάστηκε με τον Ματίας Αλμέιδα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από μόλις ένα χρόνο τον αγόρασε η Μοντερέι, ενώ το 2020 μετακόμισε στο MLS για την Ίντερ Μαϊάμι, η οποία πέρσι τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στη Μοντερέι.
Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί ήδη 14 φορές με τα χρώματα της Ίντερ Μαϊάμι σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ενδιαφέρον στοιχείο για τον 38 φορές διεθνή αποτελεί το ποσό των 40.000.000 ευρώ που έχει δοθεί για τις μεταγραφές που έχει κάνει.

Σύμφωνα με το Transfermarkt το 2017 η Τσίβας είχε πληρώσει 14,7 εκατ. ευρώ την Πατσούκα για τον Πισάρο και ένα χρόνο αργότερα τον πούλησε στην Μοντερέι αντί 14,5 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια μετά οι τελευταίοι των έδωσαν στην Ίντερ του Ντέιβιντ Μπέκαμ λαμβάνοντας ως αποζημίωση 10,9 εκατ. ευρώ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα