back to top
18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στη Φλόριντα σήμερα Μπάιντεν – Δεν θα συναντήσει τον κυβερνήτη ΝτεΣάντις

Διαβάστε επίσης

Ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί σήμερα τη Φλόριντα για να διαπιστώσει προσωπικά το εύρος των ζημιών που προκάλεσε αυτή την εβδομάδα ο τυφώνας Ιντάλια, πάντως δεν προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις, παρότι την είχε προαναγγείλει ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

Ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο χθες Παρασκευή πως σκόπευε να συναντηθεί με τον κ. ΝτεΣάντις, που διεκδικεί το χρίσμα της παράταξής του για να είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Όμως εκπρόσωπος του κ. ΝτεΣάντις, ο Τζέρεμι Ρέντφερν, αντέτεινε πως δεν είναι «προγραμματισμένη» τέτοια συνάντηση.

«Δεν προγραμματίζουμε συνάντηση του κυβερνήτη με τον πρόεδρο αύριο», ανέφερε ο κ. Ρέντφερν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Υποστήριξε ότι τα μέτρα ασφαλείας που θα απαιτούνταν θα διέκοπταν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε κατόπιν πως ο κ. Μπάιντεν μαζί με τη σύζυγό του Τζιλ θα συναντηθούν με οικογένειες που επλήγησαν από τον τυφώνα.

«Η επίσκεψή τους στη Φλόριντα προγραμματίστηκε σε στενό συντονισμό με τη FEMA [σ.σ. την ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών] καθώς και τις πολιτειακές και τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεαστούν οι επιχειρήσεις» έρευνας, διάσωσης και αποκατάστασης, ανέφερε εκπρόσωπος της προεδρίας, η Έμιλι Σίμονς.

Ο Λευκός Οίκος σημείωσε πως ο κ. Μπάιντεν είχε ενημερώσει τον κ. ΝτεΣάντις την Πέμπτη πως θα επισκεπτόταν τη Φλόριντα και ο κυβερνήτης δεν εξέφρασε καμιά ανησυχία.

Η αναγγελία και η διάψευση της συνάντησης των δύο ανδρών υποδεικνύει πως οι πολιτικές σκοπιμότητες επισκιάζουν την αντίδραση στην καταστροφή.

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρζι, ο Κρις Κρίσι, ο οποίος επίσης διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, είχε επικριθεί με σφοδρότητα το 2012, όταν είχε εξάρει τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το 2012, κατά την επίσκεψή του στην πολιτεία του μετά την καταστροφική καταιγίδα Σάντι.

Ο κ. Μπάιντεν μίλησε επανειλημμένα με τον κ. ΝτεΣάντις τηλεφωνικά αυτή την εβδομάδα ενόψει του πλήγματος του τυφώνα. Την Τετάρτη, δήλωνε πως δεν βλέπει να υπεισέρχεται καμιά κομματική σκοπιμότητα στις συνδιαλέξεις αυτές.

«Νομίζω πως εμπιστεύεται την κρίση μου και τη βούλησή μου να βοηθήσω. Και τον εμπιστεύομαι για το ότι θα μπορέσει να πει ότι αυτό δεν αφορά πολιτικές σκοπιμότητες. Αφορά το να βοηθήσουμε τους πολίτες στην πολιτεία του», είχε πει.

Ο κ. Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει κατεπείγουσα χρηματοδότηση αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από σειρά καταστροφών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα