back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Η εξέλιξη της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και της καταβολής αποζημιώσεων στη Θεσσαλία βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκειά της συζητήθηκε η εξέλιξη των αυτοψιών και εξετάστηκαν τρόποι επιτάχυνσης επεξεργασίας των αιτήσεων ώστε να μειωθεί ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εξετάστηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

“Πρώτο μέλημα ήταν να διασφαλιστεί η αυτονόητη προτεραιότητα της ασφάλειας των αθλητών, προπονητών και φιλάθλων του ΟΑΚΑ” τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην αναστολή των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας στο στέγαστρο Καλατράβα. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία χρησιμοποιεί το γήπεδο για τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι “το θέμα μας προβληματίζει και ειδοποιήσαμε ότι θα είμαστε δίπλα του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.” Επισήμανε ωστόσο ότι ο Παναθηναϊκός είναι μέρος του προβλήματος, διότι στο ΟΑΚΑ φιλοξενούνται πολλά σωματεία και σύλλογοι, όπως αυτή την περίοδο οι αγώνες Τάε Κβο Ντο και μπριτζ, οι οποίοι κατόπιν συνεννόησης διεξάγονται από σήμερα στο ΣΕΦ.

Σε ειδικό ανακριτή ναρκωτικών παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι πέντε κατηγορούμενοι για την ποσότητα «μαμούθ» των 585 κιλών κοκαΐνης, που κατασχέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εις βάρος των συλληφθέντων, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, από κοινού και κατ’ επάγγελμα. Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και παραμένουν υπό κράτηση. Ανάμεσα τους είναι ένα ανδρόγυνο και τα δύο ανίψια τους, όλοι Αλβανοί υπήκοοι, ενώ ο 5ος είναι Έλληνας υπήκοος, με αλβανικές ρίζες.

“Στις εκλογές που έρχονται, ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη”, τόνισε από την Κόρινθο όπου περιόδευσε το πρωί ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Είναι αδιανόητο η ΝΔ” ,όπως ανέφερε o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, “να βλάπτει τους θεσμούς, τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα του κράτους”.

Έτοιμος για μία ακόμη διάκριση φαίνεται ότι είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στον προκριματικό των κρίκων, συγκεντρώνοντας 14.900 βαθμούς, που τον φέρνουν στην πρώτη θέση, τη στιγμή που αγωνίστηκε. Με αυτή την επίδοση φαίνεται απίθανο να χάσει την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Super Cup στο μπάσκετ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 8 και μισή, στη Ρόδο.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα