back to top
19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ουγγαρία: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα με μετανάστες

Διαβάστε επίσης

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σήμερα στο νότιο τμήμα της Ουγγαρίας, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, όταν αυτοκίνητο που μετέφερε παράτυπους μετανάστες χτύπησε σε δέντρο και ανατράπηκε, ανακοίνωσε η ουγγρική αστυνομία.

Το αυτοκίνητο, το οποίο είχε γαλλικές πινακίδες και το οδηγούσε διακινητής, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν σταμάτησε σε έλεγχο της τροχαίας και αντίθετα επιτάχυνε, λίγο πριν σημειωθεί το δυστύχημα.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν πόσοι μετανάστες επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που περνούν στη νότια Ουγγαρία μέσω της Σερβίας, με στόχο να φτάσουν στη Σλοβακία ή την Αυστρία, έχει αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

Οι μετανάστες, που προέρχονται κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και το Αφγανιστάν, φτάνουν μέσω της οδού των Βαλκανίων και εισέρχονται στην Ουγγαρία μέσω της Σερβίας παρά τον σιδερένιο φράκτη που έχτισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν το 2015, στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

Η Ουγγαρία απωθεί τους μετανάστες πίσω στη Σερβία, μία χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά αυτοί προσπαθούν επανειλημμένα να περάσουν πάνω από τον φράκτη ή να δημιουργήσουν τρύπες σε αυτόν. Πολλοί τα καταφέρνουν με τη βοήθεια διακινητών οι οποίοι τους μεταφέρουν πιο βόρεια, κυρίως στα σύνορα με τη Σλοβακία.

Χθες Τετάρτη η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε την παράταση ως τις 3 Νοεμβρίου των προσωρινών ελέγχων που έχει επιβάλει στα σύνορά της με την Ουγγαρία, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης.

Η μικρή χώρα της κεντρικής Ευρώπης επέβαλε συνοριακούς ελέγχους στις 5 Οκτωβρίου για διάστημα 10 ημερών, ακολουθώντας την Πολωνία, την Τσεχία και την Αυστρία οι οποίες είχαν αυστηροποιήσει νωρίτερα την ασφάλεια στα σύνορά τους με τη Σλοβακία.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα