back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στην θετική πορεία της οικονομίας, βάσει και των προβλέψεων της Κομισιόν, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

Όπως τονίζει “η Ελλάδα παρουσιάζει την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 27 ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης που θα παραμείνει πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης έως και το 2025”.

Για 16.500 προσλήψεις στο δημόσιο μέσα στο 2024 μίλησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως σημείωσε, έμφαση θα δοθεί στους τομείς που αφορούν στην υγεία, την κλιματική κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα της Γάζας ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Κλιμάκιο του Οργανισμού που επισκέφθηκε το νοσοκομείο μιλά για απελπιστική κατάσταση σε μια «ζώνη θανάτου». Στο νοσοκομείο παραμένουν 25 γιατροί και νοσηλευτές και 291 ασθενείς, μεταξύ αυτών 32 βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση. Οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει νερό, τρόφιμα, ηλεκτρισμός, καύσιμα, ούτε ιατρικές προμήθειες. Στην είσοδο του νοσοκομείου υπάρχει και ένας ομαδικός τάφος, στον οποίο όπως ενημερώθηκαν, έχουν ενταφιαστεί περίπου 80 νεκροί.

Το πρωί, δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το Reuters εξάλλου μεταδίδει, επικαλούμενο το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Δυτική Όχθη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Λευκός Οίκος διαψεύδει δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για προσωρινή παύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Washington Post μετέδωσε πως έχει συνταχθεί σχέδιο συμφωνίας, το οποίο προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 εκ των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, σε αντάλλαγμα για «πενθήμερη παύση πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να επιτραπεί η ασφαλής μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας – συμπεριλαμβανομένων καυσίμων –στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Σε ισχύ είναι έως τις 12 το μεσημέρι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των θυελλωδών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στα πελάγη. Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό με πλοία κλειστού τύπου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Βόλο προς Σποράδες και από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα