back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενταθούν.

Παράλληλα επικρατούν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας, κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, θα γίνει αισθητή και στα κεντρικά τμήματα της χώρας.

Καταδρομική επίθεση από ομάδα 20 ατόμων δέχτηκαν ανήλικοι χθες βράδυ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι. Τραυματίστηκαν ελαφρά 3 παιδιά 14 ετών, εκ των οποίο το ένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Συνελήφθησαν 4 ανήλικοι, ηλικίας 13 έως 16 ετών. Οι 3 για απείθεια και ένας για σωματικές βλάβες, απείθεια και ναρκωτικά.

“H κυβέρνηση παραμένει απέναντι στην παράτυπη μετανάστευση”, απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης με αφορμή την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χαρακτήρισε λανθασμένη την τροπολογία, που δίνει άδεια διαμονής -υπό προϋποθέσεις- σε πολίτες τρίτων χωρών για εξαρτημένη εργασία και παροχή υπηρεσιών ή έργου. “Πρόκειται για μία εφάπαξ ρύθμιση για ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται μέχρι την 30ή Νοεμβρίου του ’23 στην χώρα μας για τουλάχιστον τρία χρόνια και παίρνουν, υπό την προϋπόθεση λήψης βεβαίωσης από τον εργοδότη, άδεια διαμονής για εργασία, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί, αν παύσει αυτή η σχέση εξαρτημένης εργασίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Την απόφαση για πιθανή πώληση στην Ελλάδα 35 ελικοπτέρων Black Hawk και σχετικού εξοπλισμού με εκτιμώμενο κόστος 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποφάσισε να εγκρίνει Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση, ειδοποιώντας επίσημα το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση.

Άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από δημοτικούς αστυνομικούς διατάχθηκε με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Τη διενέργεια ΕΔΕ ζήτησε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χάρης Δούκας κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας ζητώντας να χυθεί άπλετο φως.

Στις ράγες μπαίνουν και πάλι τα επιβατικά τρένα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, κατόπιν αποκατάστασης γραμμής, μετά από τρεις και πλέον μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel». Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με μειωμένη ταχύτητα σε ορισμένα σημεία του δικτύου, με συνολικό χρόνο διαδρομής τις 4 ώρες και 53 λεπτά.

Για «τραγωδία» που βυθίζει «όλο το κράτος του Ισραήλ στο πένθος», μίλησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφερόμενος στον θανάσιμο τραυματισμό τριών ομήρων από τον ισραηλινό στρατό, κατά τη διάρκεια μάχης με ενόπλους της Χαμάς στη Γάζα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» τον θάνατο των τριών ομήρων που χτυπήθηκαν από φίλια πυρά.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 56-63 από τη Βαλένθια, για τη 14η αγωνιστική της EuroLeague.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Πεντέλη. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα