back to top
18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε τέσσερα drones τα οποία πέταγαν προς την κατεύθυνσή του στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας και τα οποία εκτοξεύθηκαν από περιοχές ελεγχόμενες από τους σιίτες αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Ακόμη, οι Χούθι εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων, που δεν πέτυχαν τους στόχους τους, κι έστειλαν τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πλήξουν δυο δεξαμενόπλοια, πετυχαίνοντας το ένα, χωρίς θύματα. Αυτές ήταν «η 14η και η 15η επίθεση εναντίον εμπορικών πλοίων» που εξαπολύθηκαν από τους Χούθι «από τη 17η Οκτωβρίου», διευκρίνισε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, μέσω της πλατφόρμας X. 

Στο μεταξύ, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι το δεξαμενόπλοιο που επλήγη χθες σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ινδίας από «drone εφόδου μιας κατεύθυνσης» ήταν σταλμένο «από το Ιράν». Το συμβάν καταγράφεται με φόντο το κύμα επιθέσεων εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που θεωρείται πως αποτελούν τον «άξονα της αντίστασης» κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στον οποίο ανήκουν επίσης και άλλες ένοπλες οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν, όπως η παλαιστινιακή Χαμάς και η λιβανική ΧεζμπολάΗ Τεχεράνη πάντως, αρνείται ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις που εξαπολύουν οι Χούθι σε εμπορικά πλοία. 

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρότρυνε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. να «προστατεύσει» τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις του, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου, έπειτα από συνδιάλεξη των δύο ανδρών. Ο ίδιος ο Μπάιντεν, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, δήλωσε ότι δεν ζήτησε κατάπαυση του πυρός. 

Παραιτήθηκε σύμφωνα με αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο πρώην δήμαρχος Χειμάρρας  Γκέργκι Γκόρο, ηττημένος αντίπαλος του Φρέντι Μπελέρη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ράμα θα προχωρήσει στο διορισμό άλλου δημάρχου, που δεν θα είναι ο κ.  Μπελέρης. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε μιλήσει μεν για ηττημένο δήμαρχο, αλλά είχε τονίσει ότι ο κ. Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί, εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη  συνεχίζεται στις 29 Δεκεμβρίου 

Ανοιχτά θα είναι και σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν ως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ. 

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα. Σε επιφυλακή η τροχαία στις εθνικές οδούς όπου μόνο χθες πέρασαν από τα διόδια περισσότερα από 70 χιλιάδες οχήματα. Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ όπου έχουν προγραμματιστεί και έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. 

Σε συναγερμό η αστυνομία στη Γερμανία, έπειτα από αναγγελία κινδύνου για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε καθεδρικό ναό της Κολονίας. Οι αρχές προχώρησαν ήδη από χθες σε ελέγχους με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και ανακοίνωσαν ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι στους πιστούς πριν την είσοδό τους στο χώρο. 

Και ο καιρός…    

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα