back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Έκρηξη σημειώθηκε στη 1:29 τα ξημερώματα, στην συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου κοντά στο Υπουργείο Εργασίας με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Νωρίτερα άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και ενημέρωσε σχετικά λέγοντας ότι ο μηχανισμός θα εκραγεί σε 40 λεπτά.

Δήλωσε επίσης ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα. Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Η Σταδίου παραμένει κλειστή. Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων έως τις 6 αύριο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Ευαγγελισμού και πλατεία Συντάγματος αποφάσισε η Αστυνομία, λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στις πέντε το απόγευμα στην πλατεία Ρηγίλλης για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων και στις 7 το απόγευμα, το κάλεσμα στο ίδιο σημείο από ακροδεξιές οργανώσεις.

Αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί τη νύχτα σε θέσεις ένοπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν στο δυτικό Ιράκ και τη Συρία, σε αντίποινα για την επίθεση με drone που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και τραυμάτισε 40 στην Ιορδανία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η επιχείρηση, που διήρκεσε «περίπου τριάντα λεπτά», ήταν «επιτυχής», ανέφερε ο Λευκός Οίκος, επαναλαμβάνοντας πως δεν θέλει «πόλεμο» με το Ιράν. Επλήγησαν συνολικά 85 στόχοι σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες —τρεις στο Ιράκ και τέσσερις στη Συρία—, ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας. Η προεδρία διαβεβαίωσε πως η ιρακινή κυβέρνηση, η οποία καταδίκασε την «παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της», είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων για τα πλήγματα. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 18 μαχητές παρατάξεων προσκείμενων στο Ιράν σκοτώθηκαν στην ανατολική Συρία.

Αγροτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγεται η διεθνής έκθεση Agrotica. Το παρών θα δώσουν αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα. Σε πανελλαδική σύσκεψη την προσεχή Τρίτη στη Λάρισα, καλούν οι Θεσσαλοί αγρότες και επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έξι μέτρα για τους αγρότες, μεταξύ των οποίων την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και για το 2024 και έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα από τον Μάϊο μέχρι και τον Σεπτέμβριο που είναι μήνες υψηλών αγροτικών καταναλώσεων.

Να υιοθετήσει τα 8 μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι είναι απόλυτα κοστολογημένα και αντιμετωπίζουν συνολικά τα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Ο πρωθυπουργός τρέχει μετά τις διαμαρτυρίες των αγροτών να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησε” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σήμερα οι κύριοι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης θα επισκεφθούν την διεθνή έκθεση Agrotica.

«Περσινά ξινά σταφύλια οι δήθεν εξαγγελίες για τους αγρότες, αφού όσα επανέλαβε ο πρωθυπουργός, τα έχουν ήδη εξαγγείλει οι υπουργοί του και είναι αυτά ακριβώς που έχουν βγάλει τους αγρότες στους δρόμους», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στην πρόληψη αφιερώνει η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων την εβδομάδα από 5 Φεβρουαρίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου, την προσεχή Κυριακή. Δωρεάν έλεγχοι υγείας θα διενεργούνται από τα Πολυδύναμα Ιατρεία του Δήμου, τα οποία θα δέχονται τηλεφωνικά ραντεβού για προληπτικές εξετάσεις ουρολογικού καρκίνου. Οι κλινικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 1ο, 2ο, 3ο και 6ο Δημοτικό Ιατρείο, κατόπιν ραντεβού.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Ζαλγκίρις Κάουνας 68-80 για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για λίγα χιόνια ή χιονόνερο το πρωί στην Πάρνηθα. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα