back to top
21.6 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Το πλάνο των κινητοποιήσεων των αγροτών ‘’κλειδώνει’’ την Τρίτη, στην συνεδρίαση του συντονιστικού, στην Νίκαια της Λάρισα. Υπέρ της κλιμάκωσης τάσσεται η πλειοψηφία. Κάνουν λόγο για αναπερκές κυβερνητικό πακέτο μέτρων για τη στήριξή τους.

Αυτή την ώρα ανοίγει το μπλόκο στην Εθνική Οδό Νέων Μουδανιών- Θεσσαλονίκης: Σερραίοι αγρότες, έχουν παρατάξει 100 περίπου τρακτέρ στο κόμβο Στρυμονικού. Θα κλείνουν κατά διαστήματα την εθνική οδό.

Αύριο, αγρότες της Χαλκιδικής θα κατευθυνθούν από τον κόμβο της Γαλάτιστας προς τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

‘’Για εμάς δεν υπάρχει αγροτικό μέτωπο.. Υπάρχουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα: Τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα για στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο” αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου.

‘’Δεν θα αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει δήλωσε εμφατικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μιλώντας τηλεόραση του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση στην Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, ‘’βαριά εγκληματική ενέργεια’’ και δεσμεύτηκε ότι ‘’θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται’’.

Καθ οδόν για την Μέση Ανατολή ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα έχει επαφές σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Δυτική Όχθη προκειμένου να συμφωνηθούν τρόποι για την ασφαλή και απρόσκοπτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά τεταμένες είναι οι σχέσεις Ουάσιγκτον -Τεχεράνης. Οι ΗΠΑ σε όλους τους τόνους διαμηνύουν ότι θα συνεχίσει τα αντίποινα σε βάρος των φιλο-ιρανών εξτρεμιστών Χούθι, για την βομβιστική επίθεση, την περασμένη εβδομάδα σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Αμερικανοί. Στο στόχαστρο των ΗΠΑ φαίνεται τώρα να μπαίνουν δύο πλοία. Τα τελευταία χρόνια πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα, ανοιχτά της Υεμένης, ενώ φέρεται να έχουν νηολογηθεί στην Τεχεράνη, ως φορτηγά. Ωστόσο στις ΗΠΑ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τα πλοία χρησιμεύουν ως επιχειρησιακές βάσεις τόσο για Ιρανούς καταδρομείς, όσο και κατασκόπων για την παραστρατιωτική Επαναστατική Φρουρά του Ιράν.Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου σήμερα και ο Δήμος Αθηναίων αφιερώνει την εβδομάδα που έρχεται στην πρόληψη. Γυναικολόγοι και Δερματολόγοι στο 1ο, 2ο, 3ο και 6ο Δημοτικό ιατρείο της πόλης, θα παρέχουν στους δημότες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Ταυτόχρονα, όλα τα Πολυδύναμα Κέντρα θα δέχονται τηλεφωνικά ραντεβού για προληπτικές εξετάσεις ενάντια στον ουρολογικό καρκίνο, οι οποίες θα δρομολογούνται σε μεταγενέστερο χρόνο καθώς απαιτούν προετοιμασία. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

ΟΦΗ – Κηφισιά: 1 – 2

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: 4 – 2

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία. 1 – 4

Σε λίγη ώρα: Ατρόμητος – ΠΑΟΚ

και στις εννέα: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 12,2 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα