back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε ρυθμούς Ημιμαραθωνίου σήμερα η Αθήνα με περισσότερους από 20.000 δρομείς να έχουν κατακλύσει το κέντρο της πρωτεύουσας.

Δόθηκε πριν λίγο η εκκίνηση για τα 21χλμ.

Επίθεση με φωτοβολίδες ευθείας βολής και μολότοφ προς τη Διεύθυνση των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου εξαπέλυσε μετά τις 2.30 τα ξημερώματα ομάδα 10 κουκουλοφόρων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν. Νωρίτερα περίπου 30 κουκουλοφόροι βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη όπου πραγματοποιούνταν πάρτι έβαλαν φωτιές σε κάδους στην Υμηττού και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα τέσσερα κάηκαν ολοσχερώς ενώ άλλα τρία υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Εντός του επόμενου 24ώρου θα αναχωρήσει από τη Λάρνακα το πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, ενώ επανέλαβε ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρεί άριστες σχέσεις στην περιοχή με όλα τα γειτονικά κράτη και προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων.

Πλοίο του αμερικανικού στρατού αναχώρησε από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να ενισχύσει τη διά θαλάσσης εκστρατεία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Μεταφέρει «εξοπλισμό για τη δημιουργία προσωρινού προβλήτα» που θα εξυπηρετήσει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους που λιμοκτονούν στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό διοικητήριο.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας αναχαίτισε 35 από τις 39 επιθέσεις με drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας. Ωστόσο, δεν ανέφερε αν από την κατάρριψη των ρωσικών drones προκλήθηκαν καταστροφές.

Την ίδια ώρα ένα drone που είχε εκτοξευτεί από την Ουκρανία κατέπεσε και έπιασε φωτιά σε έναν πετρελαϊκό τερματικό σταθμό στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία, όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 5 παίζουν Λαμία- ΑΕΚ, στις 8 και μισή Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός και στις 9 ΠΑΟΚ-Άρης.

Και ο καιρός

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 13 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα