back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται από αυτή την ώρα η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Η χθεσινή συζήτηση εκτυλίχθηκε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα και ολοκληρώθηκε στις 03:35 τα ξημερώματα .

 

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται κατά την τοποθέτηση του να αντικρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη επισημαίνοντας ότι η δικαιοσύνη μπορεί να φωτίσει όλες τις πτυχές του δυστυχήματος αποδίδοντας ευθύνες όπου υπάρχουν.

 

Πάντως, χθες το βράδυ στην κυβερνητική επιχειρηματολογία εντάχθηκε και μια νέα παράμετρος μετά την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Action24 ο οποίος απαντώντας σε ερώτημα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση άφησε να εννοηθεί υπήρξε προετοιμασία και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για κλιμάκωση των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης.

 

Άμεση ήταν η απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη. Στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αφού περιγράφει το χρονικό της πρωτοβουλίας Ανδρουλάκη από την Κυριακή 24 Μαρτίου και μετά, καταλήγει αναφέροντας χαρακτηριστικά “Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις.”

 

Τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Χάρη Δούκα. «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και διατηρούμε άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια και δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας.

Την προσοχή του πληθυσμού εφιστά η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα – Τις ώρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης, τόσο οι άσκοπες μετακινήσεις όσο και η εξωτερική άθληση θα πρέπει να αποφεύγεται.

 

Μιλώντας στον Αθήνα 984 η Μέτα Τσικρικά, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων τόνισε ότι πλήθος πλήθος περιστατικών συνέρρευσαν χθες στα νοσοκομεία της Αθήνας καθως και σε Βολο, Κρήτη και Σέρρες με αναπνευστικά προβλήματα. Τόνισε ότι επιβάλλεται προσοχή ιδιαίτερα σε ευπαθή άτομα καθώς η σκόνη εμπεριέχει βακτήρια και μύκητες.

Ολοένα και πιο δύσκολη είναι η οικονομική κατάσταση των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες του νοικοκυριού τους.

«Ακόμη και τώρα-6 μήνες μετά τις πλημμύρες (στην Θεσσαλία)- οι κάτοικοι δεν έχουν πάρει το επίδομα ενοικίου, αναγκαστικά επιστρέφουν στα σπίτια με την υγρασία, ενώ αρκετοί έλαβαν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και καλούνται να τους πληρώσουν για κλειστά και ακατοίκητα σπίτια με χαλασμένους μετρητές, αυτό αποκάλυψε μιλώντας νωρίτερα στον Αθήνα 984 ο Πέτρος Κοντογιάννης, πρόεδρος κοινότητας Μεταμόρφωσης Καρδίτσας.

 

Μία στις 4 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ποσοστό 24,7% «βλέπει» ανατιμήσεις το α΄ εξάμηνο του 2024 όπως προκύπτει από την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ έναντι μόλις 3% που δήλωσε ότι θα τις μειώσει. Στην ίδια έρευνα, αποτυπώνονται τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, μία στις 2 επιχειρήσεις δήλωσε ότι έχει μηδενικά ρευστά διαθέσιμα (25,5%) ή διαθέσιμα που επαρκούν το πολύ για έναν μήνα (25,1%).

 

Παρατείνονται, λόγω των ειδικών αργιών για το Πάσχα των Καθολικών, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων – διευκολύνσεων που λήγουν στις 29 Μαρτίου και την 1η Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Εθνικής Οικονομίας και της ΑΑΔΕ.

 

Η πρόταση μομφής στη κυβέρνηση που συζητείται στη Βουλή πάει πίσω ΕΝΦΙΑ και φορολογικές δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογαριασμός για τα ακίνητα θα καταφθάσει – σε περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες – το Σαββατοκύριακο 6 – 7 Απριλίου, ενώ στα μέσα του επόμενου μήνα θα ανοίξει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις.

 

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Απριλίου αλλά και του εφάπαξ στους δικαιούχους.

Την αισιοδοξία του ότι το έργο της Διπλής Ανάπλασης σε Ελαιώνα και Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα γίνει, εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα καθώς -όπως είπε- η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε φροντίσει να τα λύσει ώστε το έργο να «τρέξει» γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά στην ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη είπε ότι τα έργα θα εκτελεστούν από τις υπηρεσίες του δήμου μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής.

 

Η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται για μια ακόμη μια μέρα στο στόχαστρο αεροπορικών βομβαρδισμών από τον ισραηλινό στρατό, την ώρα που η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκίνησε ξανά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την επικείμενη επιχείρηση στη Ράφα.

Νωρίς το πρωί, το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε πως 66 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στα αεροπορικά πλήγματα, ενώ τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για μάχες στα περίχωρα της πόλης της Γάζας (βόρεια) και στη Χαν Γιούνις (νότια).

 

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές το πρωί και από το μεσημέρι γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα