back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία νωρίτερα ομόφωνα είχε κηρυχθεί ενοχή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα όλα τα αιτήματα της Ρουλας Πισπιρίγκου για διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην Eισαγγελία προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ψεύδους κατάθεσης για διάφορους μάρτυρες κατηγορίας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο καθώς συνεχίζεται σε διαφορετικό δικαστήριο η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, για το αδίκημα του βιασμού αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το οποίο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση.

Κρίθηκε επίσης ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου, για μαστροπεία και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ κρίθηκε αθώος μόνο για την κατηγορία της εμπορίας ανηλίκου. Το δικαστήριο και πάλι σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση έκρινε την μητέρα του παιδιού αθώα για τα αδικήματα της μαστροπείας και της πορνογραφίας και ένοχη μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Ένοχοι κρίθηκαν 16 κατηγορούμενοι -«πελάτες» κατά πλειοψηφία- και ένας για παιδική πορνογραφία. Τέλος έξι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Η δίκη συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους που κηρύχθηκαν ένοχοι.

Με ευθεία επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΎΡΙΖΑ και με αιχμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης -που καταψηφίστηκε χθες- και όπως είπε-ήταν τελικά μια αναγκαία διαδικασία” ξεκίνησε την εισήγηση του στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός. “Όσο βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές τα δυο αυτά κόμματα θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοινώνοντας ότι από την 1η Απριλίου θα διαμορφωθεί στα 830 ευρώ μικτά, με στόχο το 2027 να φτάσει στα 950 ευρώ. Θα ακολουθήσει η εξειδίκευσή του μέτρου από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Βολές της αντιπολίτευσης κατά του Πρωθυπουργού με αφορμή τις παραιτήσεις του υπ. Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου μετά τη συνάντησή τους με γνωστό επιχειρηματία.

“Αποκαλύφθηκε ποιος έχει σχέση με οικονομικά συμφέροντα”, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως είπε, η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη πολιτικά και θεσμικά ,μετά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και πρόσθεσε ότι αποδείχθηκε πως όχι μόνο δεν σέβεται τους θεσμούς αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να υποβαθμίζει το κράτος δικαίου. Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, λέγοντας ότι θα έπρεπε ήδη να έχει υποβάλλει την παραίτησή του, καθώς όταν τον ρώτησε ευθέως -όπως είπε- «εάν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, ήταν την Κυριακή το βράδυ, στην οικία γνωστού ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης” εκείνος στην απάντησή του έκανε λόγο για μυθεύματα.

Έμειναν αναπάντητα όλα από τον κ Μητσοτάκη, όπως γιατί απέπεμψε τους δυο υπουργούς του, ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών τόνισε, “εγώ δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα” και διερωτήθηκε εάν οφείλει ο κ Καραμανλής από τη στιγμή που υπάρχει το έγγραφο της ευρωπαίας εισαγγελέως να ανταποκριθεί σε αυτό αντί να αφήνει
τη χώρα να διασύρεται.

Έχω πολιτική ευθύνη για αυτό παραιτήθηκα αμέσως είπε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Κώστας Καραμανλής , ο οποίος ήταν υπουργός Μεταφορών όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Επανέλαβε ότι η Αντιπολίτευση τον κατηγορεί για αντιφατικά πράγματα και αναφέρθηκε εκ νέου στο ανθρώπινο λάθος λέγοντας ότι το μοιραίο βράδυ έφυγε κάποιος πιο νωρίς από τη βάρδια του . Στο ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες επανέλαβε “δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από μια βουλευτική ασυλία”.

Υπό σκέψη και σχεδιασμό να καταθέσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη διαρροή των ηχητικών ντοκουμέντων από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, είπε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

Τη λίστα με τους πρώτους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές των ευρωεκλογών έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για υποψηφίους, που έχουν ξεχωρίσει για το Ακαδημαϊκό, Επαγγελματικό, αλλά και κοινωνικό τους έργο αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Αύριο, Σάββατο, πραγματοποιείται από τη ΔΥΠΑ η «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 

 

Με το ανοιξιάτικο αστικό πικ-νικ, την Πρωτομαγιά, στο ιστορικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Αθήνα «υποδέχεται» το 3ο This is Athens
– City Festival, τη μεγάλη γιορτή του Δήμου Αθηναίων, που φέτος εκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη. Για 32 ημέρες, από την 1η Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, το Φεστιβάλ με περισσότερες από 250 δράσεις έρχεται όχι μόνο στα πολυσύχναστα, αλλά και στα πιο απρόσμενα σημεία
της πόλης, δίνοντας «παλμό» σε όλες τις γειτονιές του Δήμου Αθηναίων.

Αλλάζει την Κυριακή η ώρα. Στις 3 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα δείξουν μια ώρα μπροστά.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 25 βαθμούς. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, στο
Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα