back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε ομόφωνα στη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα όλα τα αιτήματα της για διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην Eισαγγελία προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ψεύδους κατάθεσης για διάφορους μάρτυρες κατηγορίας. Στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο καθώς συνεχίζεται σε διαφορετικό δικαστήριο η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της της Μαλένας και της Ίριδας.

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, για το αδίκημα του βιασμού αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Κρίθηκε επίσης ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου, μαστροπεία και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Αθώα έκρινε το δικαστήριο την μητέρα του παιδιού για τα αδικήματα της μαστροπείας και της πορνογραφίας. Ένοχη κρίθηκε μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Με ευθεία επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και με αιχμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης -που καταψηφίστηκε χθες- και όπως είπε-ήταν τελικά μια αναγκαία διαδικασία” ξεκίνησε την εισήγηση του στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός. “Όσο βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές τα δυο αυτά κόμματα θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα” είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοινώνοντας ότι από την 1η Απριλίου θα διαμορφωθεί στα 830 ευρώ μικτά, με στόχο το 2027 να φτάσει στα 950 ευρώ.

Ο κατώτατος μισθός έπρεπε να είχε αυξηθεί καιρό τώρα. Όμως, η ονομαστική αύξηση δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια και τις ανισότητες γιατί πολύ απλά ο πληθωρισμός καλπάζει, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ειδική στις πάσης φύσεως “συγκαλύψεις”, προσπαθεί να συγκαλύψει την πραγματική ληστεία που συντελείται σε βάρος του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, αξιοποιώντας το γνωστό άθλιο νόμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ περί κυβερνητικού καθορισμού του κατώτατου μισθού”, σχολιάζει το ΚΚΕ που προαναγγέλει γενική απεργία στις 17 Απριλίου.

Βολές της αντιπολίτευσης κατά του Πρωθυπουργού με αφορμή τις παραιτήσεις του υπ. Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, μετά τη συνάντησή τους με γνωστό επιχειρηματία.

“Αποκαλύφθηκε ποιος έχει σχέση με οικονομικά συμφέροντα”, τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. Έμειναν αναπάντητα όλα από τον κ Μητσοτάκη, όπως γιατί απέπεμψε τους δυο υπουργούς του, ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Έχω πολιτική ευθύνη για αυτό παραιτήθηκα αμέσως είπε το πρωί σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών επίσης στον ΣΚΑΙ ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Επανέλαβε ότι η Αντιπολίτευση τον κατηγορεί για αντιφατικά πράγματα και αναφέρθηκε εκ νέου στο ανθρώπινο λάθος λέγοντας ότι το μοιραίο βράδυ έφυγε κάποιος πιο νωρίς από τη βάρδια του . Στο ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες επανέλαβε “δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από μια βουλευτική ασυλία”.

Στον Άρειο Πάγο θα μεταβεί τη Δευτέρα για την υπόθεση των Τεμπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, όπως γνωστοποίησε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ.

Πρέπει να υπάρξει έρευνα , άπλετο φως και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια δήλωσε ενώ αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας, τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Παρότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, χθες, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 159 βουλευτές στην ελληνική Βουλή, ο ελληνικός λαός εκφράζει τη μομφή του απέναντι στην κυβέρνηση αυτή τόνισε από την Κύπρο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κύπρο ολοκληρώνεται την Κυριακή με ομιλία του κ. Κουτσούμπα σε πολιτική συγκέντρωση στην Λευκωσία.

Παράταση μέχρι τη Δευτέρα, 8 Απριλίου παίρνει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» κατόπιν αυξημένου ενδιαφέροντος δικαιούχων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε να στείλει ισραηλινές αντιπροσωπείες σε Αίγυπτο και Κατάρ. Ήδη διαπραγματευτές προσπαθούν να πετύχουν την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων ως μέρος μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Με το ανοιξιάτικο αστικό πικ-νικ, την Πρωτομαγιά, στο ιστορικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Αθήνα «υποδέχεται» το 3ο This is Athens – City Festival, τη μεγάλη γιορτή του Δήμου Αθηναίων, που φέτος εκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη. Για 32 ημέρες, από την 1η Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, το Φεστιβάλ με περισσότερες από 250 δράσεις έρχεται όχι μόνο στα πολυσύχναστα, αλλά και στα πιο απρόσμενα σημεία της πόλης, δίνοντας «παλμό» σε όλες τις γειτονιές του Δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι δίνει απόψε ο Παναθηναϊκός που αντιμετωπίζει τη Βίρτους Μπολόνια για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ. Περισσότερα θα μας πει ο Ανδρέας Χανιάς…

Έρχεται η θερινή ώρα από την Κυριακή. Έτσι στις 3 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα γυρίσουν μια ώρα μπροστά δείχνοντας τέσσερις.

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα