back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαδικασία, «όχι» στην πρόταση είπαν 159 βουλευτές, οι 158 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας τάχθηκαν 141 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και τρεις ανεξάρτητοι.

Το αποτέλεσμα έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τους βουλευτές της ΝΔ.

Η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, με εντάσεις και σφοδρές αντιπαραθέσεις.

«Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την οποία απάντησε στις αιτιάσεις περί συγκάλυψης λέγοντας ότι «σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι ουδέποτε δόθηκε οποιαδήποτε εντολή για συγκάλυψη».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που ψηφίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας απαράδεκτη και άκαιρη και έκανε λόγο για «ανέντιμα αντικυβερνητικά χτυπήματα».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετατρέπει το κόμμα του σε «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, μίλησε για «ανιστόρητες ανοησίες» του κ. Κασσελάκη, για τον οποίο μάλιστα ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «υπονομευτής του πολιτεύματος είναι μία όψη του νομίσματος, η άλλη είναι ότι ο κ. Κασσελάκης είναι φαιδρός».

Ο κ. Μητσοτάκης αντικρούοντας τις αιτιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινβουλίου για το κράτος δικαίου γνωστοποίησε ότι χθες η κυβέρνηση κατέθεσε κείμενο στο οποίο απαντά «σημείο προς σημείο», όπως είπε, «στις ανακρίβειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου».

Τέλος επισήμανε ότι για να κατηγορηθεί κάποιος για ποινικές ευθύνες το Σύνταγμα απαιτεί κατηγορητήριο και προανακριτική επιτροπή και επανέλαβε πως «αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί για το αδίκημα ανθρωποκτονία εξ αμελείας, να το τεκμηριώσετε, να το φέρετε στην Βουλή να το συζητήσουμε, αλλά με γενικές κατηγορίες δεν έχουμε κράτος δικαίου».

«Η συγκάλυψη έχει πρόσωπο» αναγράφεται σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία φαίνονται ενωμένα τα πρόσωπα του πρωθυπουργού και του πρώην υπ. Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Η ομιλία του πρωθυπουργού έγινε στην σκιά των παραιτήσεων του υπ. Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου μετά τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ότι δύο υπουργοί συναντήθηκαν με συγκεκριμένο επιχειρηματία. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα», ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκεστις παραιτήσεις των δύο υπουργών, κάνοντας λόγο για διακριτές ευθύνες και τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις ορίζουν τους κανόνες.

«Η κοινωνία είναι αυτή που πέτυχε να παραιτηθούν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, γιατί έχει απονομιμοποιήσει την κυβέρνηση ιδιαίτερα απέναντι στο έγκλημα των Τεμπών», ανέφερε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. «Εμείς καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας για να μετρήσουμε την στήριξη της συμπολίτευσης, δεν περιμέναμε όμως, να φυλλορροήσετε πριν την δική σας τοποθέτηση», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του αντέκρουσε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί διαπλοκής του με μιντιακά συμφέροντα και διερωτήθηκε: «Καπνίζανε πούρα ή την πίπα της ειρήνης οι κ. Μπρατάκος και Παπασταύρου κατά τη συνάντησή τους με επιχειρηματία. Ο πυρήνας διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε με νόημα.

«Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία αφενός για τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα “οργανωμένα συμφέροντα” πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι θα διασωθούν με παραιτήσεις, ακόμα και κορυφαίων υπουργών πλανώνται», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η Ελληνική Λύση.

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται απολογούμενος για τις απόπειρες συγκάλυψης που ενορχηστρώνει, θυσιάζει και κάποιο από τους στενούς του συνεργάτες μήπως και γλιτώσει από την κοινωνική κατακραυγή. Ένας όμως είναι εκείνος που έχει ασυλία και προστατεύεται πάση θυσία: Ο κύριος Καραμανλής» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Στις 11 το πρωί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, η οποία θα συμπαρασύρει αρκετά επιδόματα όπως της ανεργίας.

Το πρωί αναμένεται η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας επί της ενοχής ή μη του συνόλου των κατηγορουμένων στη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης στον Κολωνό, παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουν από την 1η Απριλίου εκατοντάδες δημότες της Αθήνας, μετά τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων με τον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στη διεθνή επικαιρότητα: Τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες από ισραηλινό πλήγμα σε σπίτι στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Περισσότεροι από 32.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου στον θύλακα σύμφωνα με απολογισμό που είχε δώσει νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα το τοπικό υπ. Υγείας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 74-69 πήρε ο Ολυμπιακός μέσα στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πλέον έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα