back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 17-04-2024

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 30-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 29-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 26-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 25-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 24-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 23-04-2024

Οι κράμπες είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι μύες του σώματος βρίσκονται σε συνεχή και επώδυνη ακούσια σύσπαση. Μια κράμπα μπορεί να αφορά έναν μόνο μυ ή μια ολόκληρη ομάδα μυών. Οι κράμπες είναι πιο συνηθισμένες στους μηρούς, τις γάμπες, την κοιλιά και τον λαιμό. Συνήθως συμβαίνουν ξαφνικά και απροειδοποίητα, προκαλώντας έντονο πόνο και μην επιτρέποντας στους μυς να λειτουργούν κανονικά.

Περισσότερο επιρρεπείς στις κράμπες είναι όσοι δεν αθλούνται τακτικά ή αθλούνται με λανθασμένο τρόπο, όσοι δεν έχουν κανονικό βάρος, και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η έντονη άσκηση, οι καθημερινές εργασίες, που απαιτούν αυξημένη μυϊκή δραστηριότητα, αλλά και η έντονη εφίδρωση και η απώλεια υγρών, ασβεστίου και καλίου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι οι βασικότερες από τις αιτίες που προκαλούν τις επώδυνες μυϊκές κράμπες.

Κράμπες εμφανίζονται όταν συντρέχουν κάποιοι από τους παρακάτω λόγους:

● Εκτιθέμεθα σε πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
● Εκτελούμε ασκήσεις ή εργασίες που καταπονούν υπερβολικά τους μύες
● Ο οργανισμός δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένος
● Μας λείπουν συγκεκριμένα στοιχεία (κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, φώσφορος, μαγνήσιο κ.ά)
● Καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή/και καφέ
● Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα ακούσιας σύσπασης των μυών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τις περισσότερες φορές, οι κράμπες δεν συνεπάγονται κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε και να τις ξεπεράσουμε σχετικά εύκολα. Μόνο εάν η παρουσία τους «επιμένει» για μεγάλο διάστημα, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό, καθώς, ενδέχεται να αποτελούν συμπτώματα κάποιας πάθησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα