back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέα, αυστηρότερα μέτρα προστασίας από σήμερα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου στην Αττική για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοιού.

Σε καθεστώς επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής και επιτήρησης και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Την αναστολή της λειτουργίας στην εστίαση, σε όλη τη χώρα, από σήμερα έως 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα του κλάδου προτείνει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Στην κινητοποίηση δεν θα συμμετέχουν τα καταστήματα εντός της Αττικής.

Στα 310 τα ανά την επικράτεια επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού που ανακοινώθηκαν χθες , εκ των οποίων τα 197 εντοπίστηκαν στην Αττική. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 67 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανεβαίνει συνέχεια και κοντεύουμε να φτάσουμε στο «κόκκινο» προειδοποίησε μέσω ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανά, διαμηνύοντας παράλληλα ότι αν δεν μειωθεί το φορτίο στην Αττική, ίσως τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε ότι κάποιοι από τους εθελοντές που συμμετέχουν στις δοκιμές τελικού σταδίου για το πειραματικό εμβολίου κατά του Covid-19, εμφάνισαν ήπιες έως μέτριες παρενέργειες. Είχε προηγηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου η προσωρινή αναστολή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca-Οξφόρδης λόγω σοβαρών παρενεργειών σε εθελοντή, ωστόσο τη Δευτέρα οι δοκιμές άρχισαν ξανά.

Διπλωματικός πυρετός ενόψει και της προσεχούς Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Νωρίτερα Άνγκελα Μέρκελ και Χορστ Ζέεχοφερ, συμφώνησαν να υποδεχθούν 1.500 πρόσφυγες από τη Λέσβο και άλλα σημεία της Ελλάδας.

Περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στη νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο από τους συνολικά 5.000 που μπορεί να φιλοξενήσει το κέντρο. Εν τω μεταξύ συνελήφθη και ο έκτος ύποπτος για τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του οικισμού Μελίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες των Πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες επιχειρούν ενισχυμένες από γης και αέρος. Το έργο της κατάσβεσης εμποδίζουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε περιοχή της Πρέβεζας σε δασική έκταση στη Φιλιππιάδα.

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι εφορίες Γλυφάδας, Κηφισιάς και Περιστερίου όπως ενημερώνει στην ιστοσελίδα της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, όπου αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 31ένας βαθμοί Κελσίου. 25 βαθμοί αυτη την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα