back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Το στοίχημα της ασφαλούς επανόδου των μαθητών στα θρανία, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, καλείται να κερδίσει η κυβέρνηση, εν μέσω πολιτικών και συνδικαλιστικών αντεγκλήσεων για ελλιπή υγειονομικό σχεδιασμό. Νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης έριξε η έλλειψη self test που παρουσιάστηκε σήμερα στα φαρμακεία.

Σχετικές διευκρινίσεις έδωσε το Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίζει ότι έχουν διανεμηθεί 6,7 εκατομμύρια test, καλύπτοντας το 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ όπου παρατηρήθηκαν ελλείψεις, έγιναν, οι απαραίτητες ενέργειες ανεφοδιασμού. Ωστόσο, – όπως υπογραμμίζεται – οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα μπορούν τη Δευτέρα να διαθέσουν test αυτοδιάγνωσης σε όσους δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν.

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει ελλιπές το υγειονομικό πλαίσιο. Προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, από τις 12 έως τις δύο μετά το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι ακόμη δεν φθάσαμε στην κορύφωση του 5ου πανδημικού κύματος με αιχμή την παράλλαξη ‘’Ο’’, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, 37.676 νέα κρούσματα και 65 επιπλέον θάνατους, την ώρα που, 634 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η Αττική, με 14.709 νέες λοιμώξεις συνεχίζει να καταγράφει αρνητική πρωτιά. Ακολουθούν Θεσσαλονίκη με 4.145, Ηράκλειο με 1.137 και Αχαΐα με 1.135 νέα κρούσματα.Σε 37 σημεία σε όλη τη χώρα, θα πραγματοποιούνται αύριο δωρεάν Rapid test. Στην Αττική, στους Δήμους Μοσχάτου, Παλλήνης και Κηφισιάς.

Στο μέτωπο της εθνικής εμβολιαστικής προσπάθειας: Μέχρι τη Δευτέρα θα ανοίξουν άλλα 40.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών, 5 έως 12 ετών, ενώ άμεσα θα δημιουργηθεί Μέγκα Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Στα 42 ευρώ ανέρχεται η μέση επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας. Το μέτρο αφορά το σύνολο των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, για τον μήνα Ιανουάριο.

Ξεκινούν, τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις, με τον Συνήγορο του Καταναλωτή να επαναλαμβάνει τις συστάσεις για ενδελεχή έλεγχο τιμών, για την αποφυγή εικονικών προσφορών.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Νέα αντιπαράθεση Ουάσιγκτον – Μόσχας αυτή τη φορά με αιχμή την κρίση στο Καζακστάν. Το steit Department αμφισβήτησε την αιτιολόγηση της αποστολής ρωσικών στρατευμάτων στο Καζακστάν ενώ εξέφρασε αμφιβολίες, για το εάν η ρωσική παρουσία στη χώρα θα είναι βραχύβια ή θα εξελιχθεί σε μονιμότερη. Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε προσβλητικά τα σχετικά σχόλια του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και κάλεσε την Ουάσιγκτον να θυμηθεί τις αμερικανικές στρατιωτικές επεμβάσεις στο Βιετνάμ και το Ιράκ.

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα, υψηλόβαθμοί Αμερικανοί και Ρώσοι διπλωμάτες αναμένεται να συναντηθούν στη Γενεύη, προκειμένου να απαντηθούν σειρά ερωτημάτων που έχει θέσει η Μόσχα σε Ουάσιγκτον και ΝΑΤΟ αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα..

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 17η αγωνιστική της Super League…

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννενα: 1 – 1

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 11,5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα