back to top
21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Δημήτρης Καταλειφός στον Αθήνα 9.84: «Μας έχουν κρατήσει σε αγωνία επί αρκετό διάστημα. Δεν αποδίδω προθέσεις υποτίμησης, αλλά πρέπει να υπάρξει ενίσχυση από το Κράτος, σε μεγάλη κατηγορία επαγγελματιών του χώρου»

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2020-05-06)

Ο Δημήτρης Καταλειφός έχει διακριτό ίχνος σε μια καλλιτεχνική διαδρομή 40 χρόνων.

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος έχει επιλέξει στην πορεία του μια καθαρότητα στάσης, προθέσεων και δουλειάς.

Μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «ΒΟΛΤΑ» με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για τον αγώνα καλλιτεχνών και εργαζομένων στον Πολιτισμό να κατορθώσουν να υπάρξουν στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, εν μέσω αβεβαιότητας και απωλειών.

«Μόνο η δημιουργία του εμβολίου για τον κορονοιό μπορεί να καθησυχάσει το φόβο του πλανήτη. Ο χώρος του θεάτρου, όμως, λόγω της σπουδαίας του ιδιαιτερότητας να αποτελεί τόπο συνάντησης ανθρώπων, ηθοποιών και κοινού, είναι από τους πλέον πληττόμενους. Σε αυτό το τοπίο δεν μπορεί να υπάρξει προγραμματισμός και το μέλλον μας, αποτελεί ερώτημα.» λέει.

Αναφερόμενος στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των εργαζομένων στις Τέχνες και στον Πολιτισμό προκειμένου να ενταχθούν στα ελάχιστα μέτρα στήριξης για τον κορονοΐό, δηλώνει συμφιλιωτικός, ψύχραιμος αλλά όχι χωρίς ανησυχία. «Μας έχουν κρατήσει επί αρκετό διάστημα σε αγωνία. Δεν αποδίδω προθέσεις υποτίμησης, διότι είναι η συνθήκη της εγγύτητας που προβληματίζει τους επιστήμονες. Πρέπει οπωσδήποτε όμως να υπάρξει μια ενίσχυση από το Κράτος, σε μεγάλη κατηγορία επαγγελματιών του χώρου, μέχρις ότου δούμε τι θα γίνει.»

Οπως λέει είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι μάλλον θα πραγματοποιηθούν κάποιες παραστάσεις για το Φεστιβάλ Αθηνών και την Επίδαυρο, ενδεχομένως περί τα τέλη Ιουλίου, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.«Είναι θετικό να γίνει κάτι τέτοιο, πάντα με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.Θα ξεθαρρέψει ο κόσμος, ενόψει και της φθινοπωρινής σεζόν που προδιαγράφεται ακόμα δυσκολότερη.» συμπληρώνει για να τοποθετηθεί κλείνοντας, στο πεδίο της ουσίας.
«Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να μεταβολίσουμε σε κάτι καλύτερο όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν και μας στενοχωρούν. Να δούμε διαφορετικά τη ζωή, τις αξίες και τους εαυτούς μας»

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84»- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα