back to top
15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Α.Συρίγος«Μέχρι το Νοέμβριο είναι πιθανό να συμβεί θερμό επεισόδιο»

Διαβάστε επίσης

«Απο τώρα μέχρι το Νοέμβριο είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί θερμό επεισόδιο. Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία της Τουρκίας» εκτίμησε μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αγγελος Συρίγος.

Στη δική τους αντίληψη, πρόσθεσε ο κ. Συρίγος, η χώρα τους είναι μια μεγάλη χώρα η οποία “πνίγεται” από τη Συνθήκη της Λωζάνης. «’Έχουν καταλήξει λοιπόν στο συμπέρασμα πως είναι η επικυρίαρχος χώρα της Ανατολικής Μεσογείου και εμπόδιο σε αυτή την αντίληψη στεκόμαστε πρωτίστως εμείς, γιατί είμαστε γειτονικό κράτος, έχουμε ισχυρό στρατό και γιατί διαφωνούμε με όλη αυτή την αντίληψη. Επομένως είμαστε το εμπόδιο για να εφαρμόσουν στην πράξη το σχέδιό τους»

Συνθήκη Λωζάνης: «Η 24η Ιουλίου που είναι η επέτειος υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης, θυμίζει πως στόχος του Ερντογάν είναι να ανατρέψει αυτή τη Συνθήκη. Εκείνη την ημέρα ξεκινάει με προσευχή στην Αγιά Σοφία, είναι γενικά μια ημέρα που πρέπει να προσέχουμε.»

Για Καστελόριζο: «Η περιοχή την οποία επιλέγουν, είναι μία περιοχή που ήδη έχουν δημιουργήσει θέματα.Το 2008 με ένα Νορβηγικό σκάφος,το 2016 και το 2018, σε αυτό ακριβώς το σημείο.
Αυτό λοιπόν το σημείο είναι το πιό απομακρυσμένο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που ακουμπάει στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι Τούρκοι νομίζουν πως σχεδόν νομιμοποιημένα μπορούν να δημιουργούν εκεί θέμα.»

Για ΗΠΑ: «Είναι λάθος να περιμένουμε από τις μεγάλες δυνάμεις να πούνε, αυτή είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα ή τουρκική»

Ευρώπη: «Έχουμε την ηθική υποστήριξη της Ευρώπης και τις διπλωματικές πιέσεις της Ευρώπης, βέβαια δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχουν»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα