back to top
28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Μία νεκρή στα Φάρσαλα, δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα και τεράστιες καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα του Ιανού στη Θεσσαλία.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα νέα σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων, μία ηλικιωμένη εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και έχασε τη ζωή της από τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αγνοείται στο Μουζάκι Καρδίτσας όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού. Αναζητείται ακόμη και ένας άνδρας από το χωριό Μαγουλίτσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες κτηνοτρόφος

Διασώθηκε πριν λίγο η τριμελής οικογένεια η οποία είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της στους Σοφάδες Καρδίτσας. Την οικογένεια παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια για τους τρεις άνδρες που από χθες το απόγευμα είχαν εγκλωβισθεί στα νερά του Ξηριά στον Αλμυρό του Βόλου. Ο απεγκλωβισμός των τριών ανθρώπων που δούλευαν στο εργοτάξιο της λιμνο-δεξαμενής στην περιοχή, επετεύχθη έπειτα από προσπάθειες 10 και πλέον ωρών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 619 απεγκλωβισμοί μέχρι τώρα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη και σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Ευρυτανία. Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Αυξητική τάση παρουσιάζει η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Τριακόσια τριάντα εννέα (339) τα νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 164 στην Αττική. 71ένας ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 327 είναι στο σύνολό τους οι θάνατοι.

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η Αττική, όπου από τη Δευτέρα και έως τις 4 Οκτωβρίου, θα υπάρχει ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Επίσης, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες, όπως και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους. Σύσταση για τους άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Εξάλλου θεσπίζεται υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που εκτελούν εργασία γραφείου ή που μπορεί να γίνει από απόσταση. Μετακίνηση προς και από την εργασία σε τρία κύματα για το Δημόσιο: Στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί. Επίσης, ευελιξία κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σε 4 κύματα, εντός 2ώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.

Και ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα