back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές πιέσεις συνεχίζει να δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρά την σχετική επιπέδωση της καμπύλης των νέων κρουσμάτων.

Στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία παραμένει να κατέχει το αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα, από την επεξεργασία των λυμάτων προκύπτει ότι βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο.

Λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη. “Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια” τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης. Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Status fm, “θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές”. “Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, γιατί πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει” τόνισε.

Αυστηρή τήρηση των μέτρων συνέστησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης στους κατοίκους της Αχαϊκής πρωτεύουσας ενόψει και του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Ανδρέα. Έκκληση σε όλους τους πιστούς να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Περισσότερα από 26.600 νέα κρούσματα κατέγραψε η Ρωσία, μετά τον αριθμό – ρεκόρ της Παρασκευής με 27.543 νέες περιπτώσεις. Το κέντρο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ανακοίνωσε και 459 θανάτους ασθενών το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας τον απολογισμό των νεκρών στη Ρωσία σε 39.527.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία Moderna για την αγορά επιπλέον 2 εκατομμυρίων δόσεων του αναμενόμενου εμβολίου της εναντίον του κορονοϊού. Συνολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κλείσει συμφωνίες για την αγορά 357 εκατομμυρίων δόσεων από τα αναμενόμενα εμβόλια επτά εταιριών.

Καλά στην υγεία τους είναι πέντε Έλληνες ναυτικοί στο πλοίο των οποίων έγινε έφοδος πειρατών στην Νιγηρία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι πειρατές πήραν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες που ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου Στέλιος Κ, ένα εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων το οποίο πλέει υπό σημαία Τόγκο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται επαφές με τους πειρατές για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των τριών απαχθέντων ναυτικών.

Κυριακή καθαριότητας και η περιοχή του Μεταξουργείου βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαρισμού και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ… Στις 3: Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός. Στις πέντε: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννενα. Πέντε και τέταρτο: Λαμία-ΠΑΟΚ και στις επτά και μισή: Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ. Χθες Άρης-Ολυμπιακός: 1-2 και Λάρισα-Ατρόμητος: 0-0.

Και ο καιρός… Μεταβολή παρουσιάζει από τα δυτικά, με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους.

Τοπικές βροχές και στην Αττική, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα