back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης Αθήνα 9.84 – Μεσημβρινή Ενημέρωση με τη Στέλλα Παπαμιχαήλ

Διαβάστε επίσης


Αθήνα, 23/12/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι άμεσα συνυφασμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, ο αγαπημένος σταθμός της πόλης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)
Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Στην Στέλλα Παπαμιχαήλ μίλησαν:

Η Μαριέττα Γιαννάκου βουλευτής της ΝΔ

«Εχω υπάρξει γενική εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη φτώχια και έχω διαπιστώσει ότι όσο αναπτύσσεται η Ευρώπη, τόσο αναπτύσσονται θύλακες ανθρώπων που μένουν πίσω, εδώ και δεκαετίες. Μέσω ερευνών, διαπιστώσαμε ότι ένα μεγάλο μέρος των φτωχών δεν ήθελε να φύγει από αυτό, να βρει μια δουλειά, να ωθηθεί από την προσπάθεια η οποία γινόταν κυρίως από τις δημοτικές αρχές. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί είχαν μείνει και εκτός του πολιτικού συστήματος. Είχε αυτοεξαιρεθεί από το πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι ένα απο τα μεγάλα προβλήματα. Δυσκολεύονται να επανενταχθούν. Έχουν βολευτεί σε αυτή την κατάσταση με κάποιους οι οποίοι τους βοηθούν. Σε αυτό το σημείο, ο Δήμος μπορεί να κάνει πιο πολλά από όσα μπορούν τα υπουργεία ή οι κυβερνήσεις. Έχει τεράστια σημασία να κάνουν τους ανθρώπους αυτούς να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, με στόχο, πάντοτε, να βρεθεί μια δουλειά, για να συμμετάσχουν ενεργά στο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα.

Επειδή με την οικονομική κρίση είδαμε πράγματα που δεν πιστεύαμε ότι θα δούμε, είδαμε πάρα πολλούς φίλους μας και ανθρώπους που γνωρίζαμε, πραγματικά, να κινδυνεύουν να μείνουν τελείως εκτός συστήματος. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ένα πράγμα: ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε εμάς. Να σκεφτούμε τί θα θέλαμε εμείς να κάνουν οι άλλοι για εμάς, αν βρισκόμασταν μια μέρα χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να συμβάλουμε όλοι. Εκτός από το Δήμο, και η κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο, παρότι γίνονται προσπάθειες σοβαρές.

Νίνα Κασιμάτη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Το lockdown -που ειναι ένα έκτακτο μέτρο- έχει περιορίσει ακόμη περισσότερο αυτά τα δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη στέγη, το δικαίωμα στην τροφή για αντικειμενικούς λόγους. Αυτή η αντικειμενικότητα έχει να κάνει με το ρόλο των κρατών και των πολιτικών που ασκούνται προκειμένου να μη δημιουργούνται ανισότητες. Θα πρέπει να μη βλέπουμε τα πράγματα ως μίας συνθήκη που απλά μας έτυχε, αλλά για το εάν τα κράτη και οι πολιτικοί πήραν το μάθημά τους από την προηγούμενη κρίση. Προφανώς δεν το πήραν γιατί σε αυτή την κρίση, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να στηριχθεί το σύστημα υγείας, να στηριχθούν η μισθοί, η εργασία. Δεν το κάνουμε, δε συμβαίνει. Να μη μείνουμε μόνο στους ραδιομαραθώνιους στο θέμα των αστέγων»

Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ

«Ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι πολύ βασικά στοιχεία για τις κοινωνίες με συνοχή. Και είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα οι κυβερνητικές πολιτικές που πρέπει να είναι στοχευμένες για να μπορούν να καλύπτουν, να στηρίζουν όλο τον κόσμο ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη και είναι τελείως διαφορετικό οι πρωτοβουλίες, όπως αυτή την οποία λαμβάνει ο Αθήνα 9.84. Πιστεύω ότι και τα δύο είναι πολύ σημαντικά για κοινωνίες που θέλουν να λειτουργούν σωστά. Οι κυβερνητικές πολιτικές σε συνδυασμό με την κοινωνία των πολιτών και των εθελοντισμό»

Γιώργος Καμίνης, βουλευτής ΚΙΝΑΛ

«Όταν εμείς αναλάβαμε το 2011, η κρίση είχε πια ξεσπάσει, αλλά ο Δήμος δικαιολογημένα δεν είχε προλάβει να προσαρμόσει τις δομές του στα νέα μεγέθη. Υπήρχαν κάποιες δομές, υπήρχε ένα κοινωνικό παντοπωλείο και ένα κοινωνικό φαρμακείο, υπήρχαν τα σισίτια, αλλα πια τα μεγέθη και οι ανάγκες άλλαζαν δραματικά γιατί βλέπαμε ολόκληρα κοινωνικά στρώματα, ανθρώπους που εργάζονταν πριν να βρίσκονται στο δρόμο. Άλλαξαν τα μεγέθη, επομένως, αναβαθμίσαμε κατευθείαν τον ΚΥΑΔΑ. Συγχαρητήρια όμως για τον μεγάλο ξενώνα που έκανε τώρα ο Δημος.

Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής ΚΚΕ

«Θεωρώ ότι είναι υπόθεση πολιτισμού να μην υπάρχουν μαραθώνιοι. Ενδεχομένως, θα πρέπει να υπάρχουν μόνο για πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις. Πολλές φορές σε τέτοιες πρωτοβουλίες αναρωτιέσαι ποιος λειτουργεί ως άλλοθι ποιου. Εδώ μιλάμε για το Δήμο της Αθήνας, έναν πολύ μεγάλο Δήμο μιας χώρας μικρής σε πληθυσμό. Δε μιλάμε για μία χώρα που δε μπορεί να μας θρέψει όλους, να μας μορφώσει όλους, να μας αντιμετωπίσει ιατρικά όλους. Κι όμως, δεν γίνεται. Άρα, κάπου πάσχει το σύστημα. Είναι σάπιο και δε μπορούμε να το μαζέψουμε με μαραθώνιους»

Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ

«Η προφορά της ΓΣΕΕ είναι 1.000 ευρώ. Θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά η ΓΣΕΕ έκανε δωρεά 5 μονάδες ΜΕΘ και δύο αναπνευστήρες, που κάποιοι από τα κόμματα δεν τόλμησαν. Αν ήμαστε σε μία άλλη περίοδο, θα ενισχύαμε πολύ περισσότερο την προσπάθεια που κάνετε.

Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας

Είναι σημαντικό να μη φτάνουμε στο σημείο να χρειάζεται αυτού του είδους η στήριξη, αλλά να προϋπάρχουν οι δομές, να μην υπάρχει ανεργία, να έχουμε προλάβει και να μην οδηγούνται χιλιάδες άνθρωποι σε αυτά τα προβλήματα. Παρόλα αυτά, επειδή έχουμε περάσει δέκα χρόνια μνημονίων, και σε συνδυασμό με τον κορονοϊό είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή μας. Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να έχει και συνέχεια, δηλαδή ο Δήμος της Αθήνας να καταφέρει να στεγάσει όλους αυτούς τους ανθρώπους, να περιορίσει ή να εξαλείψει το πρόβλημα των εκατοντάδων ανθρώπων με ναρκωτικά στους δρόμους της Αθήνας.

Για να ενισχύσετε την προσπάθεια:

• Στείλτε sms: 984 στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού)

• Για κατάθεση χρηματικού ποσού: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού:

GR97 0172 0490005049101698022

http://kyada-athens.gr/

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα