back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γ. Πατούλης: Γίνεται προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των υγειονομικών και των εργαζομένων στο πολιτισμό

Διαβάστε επίσης

«Ο εμβολιασμός προχωρά ικανοποιητικά, έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες και σήμερα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα. Ικανοποιητικά προχωράνε και οι εμβολιασμοί των ιδιωτών γιατρών σε νοσηλευτικά ιδρύματα και σε γραφεία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

‘Όσον αφορά στην πρόταση του, προς το υπουργείο υγείας, για κατ’ οίκον εμβολιασμούς από τα κλιμάκια της Περιφέρειας, σε άτομα με κινητικά προβλήματα και κατάκοιτους ο κ Πατούλης δήλωσε: «Η πρόταση μας βρήκε θετική ανταπόκριση από τον υπουργό Υγείας, ωστόσο πρέπει πρώτα να έρθουν τα μονοδοτικά εμβόλια κάτι που εξαρτάται από τις διακρατικές συμφωνίες. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος στα 250 εκατ. που θα δοθούν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ως στήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σε αυτοαπασχολούμενους δήλωσε: «μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 46.000 αιτήσεις η αντιπαραβολή των οποίων θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο και θα αρχίσουν από Μάρτιο να δίνονται τα ποσά. Τις επιδοτήσεις θα λάβουν 1 στους 4 ωφελούμενους και θα ανέρχονται από 5.000 έως 40.000 ευρώ»

Τέλος ο κ Πατούλης, αναφέρθηκε στη προσπάθεια ενίσχυσης και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως στον πολιτισμό: «Ήδη επιδοτήθηκαν με ένα εκατομμύριο, εκδηλώσεις live streaming, ενώ θα βγάλουμε και άυλο εισιτήριο για εκδηλώσεις, οι οποίες σύντομα θα αναρτηθούν σε πλατφόρμα»
Προανήγγειλε ενίσχυση και των υγειονομικών οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «πρέπει να χρηματοδοτηθούν. Σύντομα για όλα αυτά θα υπάρξουν ανακοινώσεις» πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα