back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς συμφωνία στο θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμών ολοκληρώθηκε η σημερινή σύνοδος κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μία κοινή προσέγγιση σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού» τονίζεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Έγινε ένα βήμα μπροστά σχετικά με τη σύγκλιση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Υπέρ της δημιουργίας πιστοποιητικού συμβατού σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να είναι εφικτά τα ταξίδια εντός Ένωσης τάχθηκε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ.

Όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις για θέσπιση Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε στην παρέμβαση του ο πρωθυπουργός. «Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες», τόνισε χαρακτηριστικά,

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, οι φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την συμμετοχή του στην σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών της Ένωσης.

1784 νέες μολύνσεις με τις 880 να εντοπίζονται στην Αττική και 183 στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 367 ασθενείς, ενώ 39 άτομα έχασαν τη ζωή τους
Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Ουγκάντας εντοπίστηκε και στη χώρα μας. Αποτελεί παρόμοια μετάλλαξη με την αντίστοιχη του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα 990 έχουν φτάσει τα κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής του ιού στη χώρα μας, ενώ τα αντίστοιχα της νοτιοαφρικανικής ανέρχονται σε 27.

Σε εξέλιξη έως αυτή την ώρα οι καταθέσεις της πρώην υπουργού Ελένης Κούρκουλα, και του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού καναλιού Action 24, Διονύση Παναγιωτάκη, ως μάρτυρες υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος νωρίτερα ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, για τις κατηγορίες βιασμού και παιδεραστίας που τον βαρύνουν.
Η διαδικασία μετά τις καταθέσεις θα συνεχιστεί με τη διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.

Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους αναφέρθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, οι Ιωάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μικελάτος, όπως δηλώνουν μέσω των δικηγόρων τους. Τονίζουν πως άμεσα θα επικοινωνήσουν με την ανακρίτρια εάν χρειαστεί να καταθέσουν, σημειώνουν ωστόσο πως δεν γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης. Επισημαίνουν ότι είναι αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας”.

Eπιστολή προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, υπογράφουν 285 απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού από το 1994 εως το 2018. Ζητούν να αναλάβει τις ευθύνες της για περιστατικά που περιγράφουν ως “διαχρονική νοοτροπία” και καταγγέλλουν όσους συγκάλυψαν περιστατικά ή δεν φρόντισαν να προστατέψουν τους μαθητές.

Αλλαγές στον ποινικό κώδικα και αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στο Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός καταλόγισε ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για χυδαίες, όπως τις χαρακτήρισε, αναρτήσεις βουλευτών του. Για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Λιγνάδη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας εκ νέου την αποπομπή Μενδώνη.
Κριτική και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν την κυβέρνηση για συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη.

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε θύματα βίας μέσω των τηλεφωνικών γραμμών «197» και «1107», παρέχει τo Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους,σε 24ωρη βάση.

Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, μετά την επίθεση και στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά στα Γιάννενα από υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα.
«Σωστά η πολιτεία εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να κρατήσει στη ζωή τον δολοφόνο, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την οφειλόμενη γενναιοδωρία και την μεγαλειώδη δύναμη της δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αρχών του κράτους δικαίου», τονίζει με άρθρο του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα από την Ουάσινγκτον, θα είναι «ένα σημαντικό βήμα» για «να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στους 16 του Europa League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός.

ΚΑΙΡΟΣ
Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα