back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γ. Κασαπίδης: Με τα ποσά που ανακοινώθηκαν δεν καλύπτεται η ζημιά στην αγορά της Δυτικής Μακεδονίας ούτε στην Κοζάνη

Διαβάστε επίσης

Τη γενναία, έκτακτη οικονομική ενίσχυση του λιανεμπορίου της Κοζάνης με ποσό τουλάχιστον 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση, υπό μορφή αποζημίωσης και χωρίς κριτήρια, αξίωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Αθήνα 9.84.

«Με τα ποσά που ανακοινώθηκαν δεν καλύπτεται η ζημιά στην αγορά της Δυτικής Μακεδονίας ούτε και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, που έχει μείνει κλειστή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιαδήποτε άλλη, στη χώρα.» είπε ο κ Γιώργος Κασαπίδης, στην Ελεωνόρα Ορφανίδου

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα ειδικά στην Κοζάνη, όπως και σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, επιτείνεται λόγω της ύπαρξης πληθώρας επιχειρήσεων με αυτοαπασχολούμενους, αλλά και της εισόδου της περιοχής στη φάση της απολιγνιτοποίησης με δραστικό περιορισμό οικονομικών δραστηριοτήτων. Χωρίς να προσμετράται το γεγονός ότι η Δυτική Μακεδονία, κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων έως 26 ετών.

«Όσο πιο κοντά στη δική μας πρόταση για ενίσχυση ύψους 5 χιλιάδων ευρώ, έρθει η κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανακούφιση για τον κόσμο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Και πρόσθεσε πως «η αγορά της περιοχής έχει χάσει όχι μόνο τη φετινή περίοδο του Πάσχα, αλλά και την περυσινή , όπως τα Χριστούγεννα του 2020, λόγω της τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα