back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Μηνιαίο επίδομα έως 1.200 ευρώ για την αναδοχή και διεύρυνση ηλικιακών ορίων

Διαβάστε επίσης

«Όλοι μπορούμε να γίνουμε ανάδοχοι και τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε την όσο δυνατόν μεγαλύτερη έξοδο παιδιών από τα ιδρύματα. Για αυτό το λόγο στηρίζουμε τις ανάδοχες οικογένειες με επιδόματα από 320 ευρώ έως και 1200 για παιδιά με βαριά αναπηρία».

Επισήμανε ότι παράλληλα με την αύξηση των αναδόχων διασφαλίζετε και το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν τα παιδιά: «Όταν γίνεται η αναδοχή οι κοινωνικοί λειτουργοί και από τα ιδρύματα και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση επισκέπτονται τακτικά την ανάδοχη οικογένεια όχι μόνο για έλεγχο αλλά και για στήριξη τους καθώς μετά τους 6 μήνες ξεκινούν οι δυσκολίες»

Προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου, με το οποίο θα διευρυνθούν τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. «Από 30 έως 60 ετών, που είναι σήμερα, η αναδοχή ανοίγει σε συμπολίτες μας νεότερους αλλά και γηραιότερους. Οι ανάδοχοι πλέον μπορούν να είναι από 25 έως και 75 ετών»

Τέλος, όπως σημείωσε, δημιουργείται το https://paidi.gov.gr/ η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα του κράτους που θα συγκεντρώνει όλη την πληροφορία που αφορά στο παιδί. «Σε αυτήν θα δίνονται απαντήσεις για τις παροχές του κράτους, τις οικονομικές ενισχύσεις, τις υπηρεσίες, τις συγκεκριμένες δράσεις, τις δομές, θα φιλοξενούνται διαβουλεύσεις και, βέβαια, θα παρέχεται ενημέρωση και για την αναδοχή».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα