back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Χρήστος Κουρέτας, Ειρήνη Γρατσία, Μαργαρίτα Θεοδωρή και Αννα Μαρκαντέ στον Αθήνα 9.84 για τα γενέθλια του σταθμού της πόλης

Διαβάστε επίσης

Γενέθλια για τον Αθήνα 9.84, που συμπληρώνει 34 χρόνια στον αέρα, σηματοδοτώντας και την επέτειο έναρξης της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Από τις έξι το πρωί, οι εκπομπές του σταθμού εκπέμπουν ζωντανά από τη καρδιά της πόλης, το Σύνταγμα….Έως τις 8 απόψε το βράδυ θυμούνται και θυμίζουν ραδιοφωνικές ιστορίες του παρελθόντος, συνομιλώντας με παλαιότερους συνεργάτες αλλά και στελέχη του Αθήνα 9.84!

Μαζί μας βρίσκεται κινητή μονάδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του ΕΣΥ σε αίμα.

*Ο αναπληρωτής Τμηματάρχης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Κουρέτας, μεταξύ άλλων,  μίλησε στον Γιώργο Αποστολίδη, για τη καθημερινή αποστολή να διατηρείται η πόλη καθαρή.
«Προσπαθούμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες, σε 24ωρη βάση, μέσα από τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν. Η πανδημία ήταν δοκιμασία και για εμάς, αλλά ανέδειξε ταυτόχρονα κρυφές δυνάμεις για να κάνουμε καλύτερες την παρουσία και τη προσφορά μας. Οι ακροατές του Αθήνα 9.84 και όσοι κινούνται στο κέντρο της πόλης, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τις προσπάθειες που κάνουμε για να κρατάμε τη πόλη καθαρή.»

*Την δράση της φοιτητικής ομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ περιέγραψαν η Μαργαρίτα Θεοδωρή και η Άννα Μαρκαντέ.

«Εδώ και 20χρόνια το Σωματείο, με αφετηρία την αρχική προσπάθεια φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, προωθεί την οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών. Αλλά και την ιδέα του εθελοντισμού γενικότερα, όπως και τη δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων.
Είμαστε κοντά σας, ενώνοντας δυνάμεις με τον Αθήνα 9.84, για να προτρέψουμε τον κόσμο να δίνει αίμα, να κάνει ένα πολύτιμο δώρο ζωής σε ανθρώπους που χωρίς αυτό, δεν έχουν κανένα μέλλον.»

*Η ομάδα της MONUMENTA, φορέας σημείο-αναφοράς για τη πόλη, εδώ και 15 χρόνια, στοχεύει στη μελέτη και καταγραφή ιστορικών Αθηναϊκών κτιρίων.
Η Ειρήνη Γρατσία, χαρακτήρισε έργο ζωής την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης από τους ευαισθητοποιημένους αρχιτέκτονες και αρχαιολόγους που συγκροτούν τη ΜΟNUMENTA. «Θέλουμε να καταδείξουμε ότι τα κτίρια είναι οι άνθρωποι. Πίσω από τους τοίχους τους κρύβονται οι ιστορίες των ανθρώπων που τα κατοίκησαν, αλλά και η ιστορία της ίδιας της πόλης. ..
…Τα κτίρια μιλούν, είναι καταγραφείς μνήμης», λέει η Ειρήνη Γρατσία για λογαριασμό της ΜΟΝUMENTA που μέχρι τώρα έχει καταγράψει 11 χιλιάδες 200 κτίρια στις 7 Δημοτικές κοινότητας της Αθήνας.
«Πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας για να φωτογραφίσουμε, να αποδελτιώσουμε και να αναδείξουμε τον κτιριακό της πλούτο. Μαζί με τις ανθρώπινες ιστορίες του.»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα