back to top
24.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ν. Σοφιανός: Να τελειώνουμε με την κοινωνία της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της παρακμής

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, η εναρκτήρια εκδήλωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 19.30 στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση της Αθήνας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη.

Αναφερόμενος στους στόχους του Συνεδρίου, τόνισε ότι εστιάζει στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να γίνει πιο ικανό να δουλεύει με την πολιτική του πρόταση εξουσίας, να συμβάλει στην αύξηση της οργάνωσης του κόσμου, των συνδικάτων και των σωματείων και στην γενικότερη κινητοποίηση σε στόχους και αιτήματα που απορρίπτουν τα σημερινά ασφυκτικά πλαίσια της κυρίαρχης πολιτικής αλλά και να προσελκύσει μια ευρύτερη μερίδα του κόσμου, ο οποίος μπορεί να μη συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ, «αλλά σήμερα πρέπει να κινηθεί, να διεκδικήσει και να απαιτήσει. Πρέπει να τελειώνουμε με την κοινωνία της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της παρακμής και να ανοίξουμε το δρόμο για τη σοσιαλιστική προοπτική στην πατρίδα μας».

Ειδικότερα σημείωσε: «Πρόκειται για μια εσωοργανωτική συζήτηση η οποία διήρκησε σχεδόν πέντε μήνες και απέδειξε στην ελληνική κοινωνία ότι το ΚΚΕ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα που συζητά με τα μέλη του, αποφασίζει συλλογικά και μέσω αυτής της διαδικασίας γίνεται πιο ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το συνέδριο του κόμματός μας, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για το πως το ΚΚΕ θα γίνει πιο ικανό στον αγώνα για τη σκληρή καθημερινότητα, δουλεύοντας με την προοπτική εξουσίας που έχει και θέλοντας αυτή η προοπτική να γίνει πλειοψηφική ανάμεσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στη νεολαία».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σοφιανός «σήμερα όλα τα πράγματα είναι πολιτική, από την ανεργία, την ανέχεια, την οικονομία απο το πέρασμα μια σειράς μέτρων , συνεχίζοντας από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι και μετά και το τερατούργημα ΝΔ και του κ. Χατζηδάκη που καταργεί τη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου. Επίσης, υπάρχει το ασφαλιστικό που έρχεται να δώσει ζεστό χρήμα σε ιδιώτες καπιταλιστές για να τζογάρουν την επικουρική σύνταξη, ανοίγοντας την όρεξη και για την κύρια».

Ακολούθως, αναφερόμενος στις αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης, έκανε λόγο για κατηγοριοποίηση των σχολείων, δυνατότητα του πολλαπλού σχολικού βιβλίου και αυτονόμηση της σχολικής μονάδας, εκτιμώντας ότι πρόκειται για διάσπαση του ενιαίου εκπαιδευτικού συστήματος.

«Άλλα θα μαθαίνει ένα παιδί σε ένα σχολείο στην Κυψέλη και στα Σεπόλια και άλλα στην Εκάλη, δηλαδή με άλλους όρους, σε μια ήδη ταξική κοινωνία», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα