back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σκηνικό αβεβαιότητας και πάλι παγκοσμίως μετά την εξάπλωση της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ που αναγκάζει τις χώρες να ανοίγουν εκ νέου συζητήσεις για νέα μέτρα και άρση της κανονικότητας. Καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών.

Αν συνεχιστεί ο ρυθμός ανόδου των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική και θα πρέπει να συζητάμε και πάλι τι θα κάνουμε με την πανδημία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι πιθανόν να προσβάλλει και εμβολιασμένους αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος σε ΜΕΘ, τονίζοντας την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Επικράτηση του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους Δέλτα στη χώρα μας, σε ποσοστό άνω του 70% μέχρι τον Σεπτέμβριο, βλέπει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως αύριο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών.

Στο διεθνές πεδίο: Η Γαλλία πιθανόν κατευθύνεται σε τέταρτο κύμα ως το τέλος του μήνα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Στη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό του για χαλάρωση του λοκντάουν, μαζί με οδηγίες για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και την εργασία από το σπίτι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Άρση των περιορισμών αναμένεται να γίνει στις 19 Ιουλίου, με καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Μόνο με μοριακό ή rapid test η μετάβαση από σήμερα στα νησιά για τους ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να ταξιδεύουν και με self test, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μετακινούνται ελεύθερα.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Στόχος, είπε, είναι να μην επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να εμποδίσουν την επιστροφή στην κανονικότητα. Αναλυτικά όλα τα μέτρα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν σήμερα δωρεάν rapid test σε 125 σημεία σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά τα σημεία στην ιστοσελίδα μας…

Η πορεία της πανδημίας, η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος καθώς και η ενιαία εφαρμογή των νέων μέτρων σε όλη την επικράτεια, θα τεθούν επί τάπητος στην διαδικτυακή σύσκεψη που θα έχει στις 12.30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθώς και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.

«Αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα» τα πειράματα στα εργαστήρια της Γουχάν, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποκλειστικά στο ertnews.gr.

Τονίζει πως τα αμφιλεγόμενα πειράματα “κέρδους – λειτουργίας”, τα λεγόμενα «Gain of Function», με τα οποία παγκοσμίως διαφοροποιούνται ή μετατρέπονται γενετικά επικίνδυνα παθογόνα και μολυσματικοί ιοί σε τουλάχιστον 13 εργαστήρια ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και αυτό της Ουχάν, δεν πρέπει να πραγματοποιούνται.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη. Απανθρακωμένος βρέθηκε ηλικιωμένος 81ενός ετών που νωρίτερα είχε ανέβει στην ταράτσα πολυκατοικίας κρατώντας καραμπίνα. Όπως έγινε γνωστό, φέρεται να έβαλε φωτιά ο ίδιος στο δώμα όπου διέμενε, όπου τελικά εντοπίστηκε νεκρός μετά την κατάσβεσή της.

Πρεμιέρα σήμερα στις θερινές εκπτώσεις. Θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά.

Η εβδομάδα ξεκινάει στο ανοιχτό θέατρο Κολωνού με τον Δώρο Δημοσθένους, που δίνει συναυλία, στις 9 το βράδυ, με τίτλο «LOVE – Ο Έρωτας ταξιδεύει». Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα……

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα