back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πρωτοφανές συμβάν νωρίτερα στου Ζωγράφου με τέσσερις τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι.Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Πέρρος… Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα στη συνέχεια πήγε σπίτι του στην οδό Μακρυγιάννη όπου τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία από το σπίτι του και συνελήφθη. Φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες είναι ελαφρά και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Σε νέο συναγερμό χώρες και κυβερνήσεις καθώς η μετάλλαξη Δέλτα, εξαπλώνεται ταχύτατα με την άφιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας να αναμένεται πολύ νωρίτερα σύμφωνα με τους ειδικούς.

Νέα μέτρα και στη χώρα μας από αύριο στην εστίαση και σε χώρους διασκέδασης, οι οποίοι θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες. Αυστηρές θα είναι οι ποινές για τους ιδιοκτήτες που δεν θα συμμορφωθούν. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση, ενώ στην τρίτη θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Θα υπάρχει και η δυνατότητα εκ των υστέρων επιβολής κυρώσεων εφόσον διαπιστωθεί παράβαση σε οπτικό υλικό που μπορεί να προέρχεται ακόμη και από τα social media.

Όταν έχεις μια πανδημία που απελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών τόνισε στην ΕΡΤ ο υπ Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόσθεσε ότι δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα από την ερχόμενη εβδομάδα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως δεν θα δεχθούν ως υπουργείο να βάλουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, γιατί τότε θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο καθώς η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά.

Η μετάλλαξη ήταν απόλυτα αναμενόμενη…η έκπληξη που είχαμε δεν είναι απότοκος κυρίως της μετάλλαξης, είναι απότοκος της αλλαγής της συμπεριφοράς που προκλήθηκε από την χαλάρωση των μέτρων τόνισε στον ΑΘΉΝΑ 984 ο Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής στο ΕΚΠΑ Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας. Εκτίμησε ότι η μεγάλη έκρηξη οφείλεται κυρίως στην υπερβολική χαλάρωση. φαντάζομαι ότι δεν τηρήθηκε ούτε το μέτρο του 25% κάλυψη όταν είναι ανοικτά τα μαγαζιά και δεν τηρήθηκε η απαγόρευση ορθίων στα κέντρα διασκέδασης, λειτούργησαν όλα σαν να έχει τελειώσει η πανδημία κατέληξε.

Επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ζητούν επιστήμονες, που προειδοποιούν ότι ως το τέλος Ιουλίου τα κρούσματα θα φτάσουν τις 3.000.

Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στην εστίαση, συνέστησε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εστία υπερμετάδοσης κορονοϊού έγινε πάρτι σε παραλιακό κλαμπ του Αλίμου.

Η δημοτική αρχή επιβλέπει, ελέγχει και αν χρειαστεί επεμβαίνει, ωστόσο δεν μπορεί να είναι παντού δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 ο δήμαρχος της περιοχής, Ανδρέας Κονδύλης.

Αλλαγή δεδομένων ξανά για τους Βρετανούς τουρίστες.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες της πορτοκαλί λίστας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, δεν θα υπόκεινται σε καραντίνα πιθανόν από τις 19 Ιουλίου.

Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους κανόνες ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Ξεπέρασαν τις 3.000 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στο Ισραήλ, για πρώτη φορά από τις 13 Απριλίου, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη μετάλλαξη Δέλτα.

Ήπια σχεδόν όλα τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν καταγραφεί μετά τη λήψη εμβολίου Rna, σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα.

Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν κάτω από τα 30 έτη, ενώ το 75% των περιστατικών αφορούσε άνδρες από 16 έως 24 ετών.

Στη Ρωσία ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε τράπεζα και κρατά ομήρους, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης μπήκε σε γραφεία της τράπεζας Sberbank, στο ισόγειο ενός πενταόροφου κτιρίου και κρατάει δύο ομήρους. Υποστηρίζει πως στην τσάντα του έχει έναν εκρηκτικό μηχανισμό και ζητάει χρήματα.

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει η Αθήνα από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη των δρομολογίων, λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών.

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα